Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki, muszę się wam wyżalić.

Podczas matur ugadaliśmy się, że będziemy razem studiowac i wynajmować pokój w #krakow. Moja rodzina jest raczej biedna, więc uzgodniliśmy, że im taniej tym lepiej. Skończyły się matury, ja pojechałem do Holandii zarobić trochę pieniędzy na studia. Szału nie ma, ale więcej zarobię niż w PL.
On miał wszystko ogarnąć w sprawie pokoju, bo w Polsce siedział. Nie pracował nigdzie przez ten czas. Znalazł pokój za 750 zł (na głowę) + rachunki. Pochodzę z małego miasta. Myślałem że takie są ceny i tyle, więc się zgodziłem na to.
Pod koniec lipca inny kolega szukał kogoś do pokoju i pytał się mnie czy zna kogoś. Spytałem z ciekawości ile by to wyszło. 450zł + rachunki. Mnie zwaliło z nóg. W dodatku lepsza lokalizacja, bo bliżej na na uniwersytet. Rozmyślałem co zrobić z tym faktem, w końcu powiedziałem koledze nr 1, że niestety się wycofuję. Gościu teraz się obraził, unika mnie na fejsie. W międzyczasie się dowiedziałem, że w tym mieszkaniu mieli mieszkać jacyś dwaj znajomi kolegi. Nic o tym wcześniej nie wspominał. Mówił, że będą tam mieszkać jacyś goście, ale że ich nie zna.
Ciekawi mnie czy nie chcieli mnie oszukać na pieniądze, bo z tego co patrzyłem na oferty to taka cena za pokój dwuosobowy jest za duża po prostu.
Wiem, że spieprzyłem i powinienem dużo wczęsniej zaznajomić się z cenami, a nie tak z dnia na dzień się wycofać.

Źle mi z tym bardzo, straciłem najlepszego przyjaciela jakiego miałem. Z drugiej strony wiem, że dzięki tej decyzji odciążę trochę rodziców.

#zalesie #studia #studbaza

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
  • 11
@AnonimoweMirkoWyznania: Podobna sytuacja tutaj. Z tym, ze minimalnie mniej za pokoj i kolega nie chciał mnie oszukac, tylko polecial na wyższy standard . Odmowiłem, teraz widzę że celowo znika z fb gdy mnie widzi :/
Szkoda. Tez mi z tym zle strasznie, bo moglem sie wczesniej zorientowac co i jak. ale z drugiej strony od poczatku mowilem, ze nie chcialbym placic duzo za pokoj

@Chudziak: napisal, ze Krakow.
@AnonimoweMirkoWyznania: stało się, trudno. Mogłeś się sam wcześniej orientować w cenach. Wystarczyłoby tutaj zapytać. Nie przejmuj się do pokoju na pewno kogoś znajdą ale wątpię żeby ktoś dał 750 zł za miejsce w pokoju o ile nie jest to ścisle centrum. A co do przyjaciół, to znajdziesz znajomych na studiach a na przyszłość masz lekcje żeby swoje sprawy załatwiać samemu. Powodzenia na studiach:)