Wpis z mikrobloga

@jokefake: znam byłam. Ale jakos to nie brzydzi. To jest tylko z pieprzem solą i cukrem. Zabielone mlekiem z mąką. Do tego czosnek totalnie nie pasuje. Zabije cały smak szczawiu.
@gascoigne: przed. Duszone liście zawsze tak wyglądają
@splndid: nie lubię szczawiowej :/

Zupa szczawiowa wygląda podobnie. Ja nie wiem co Wy tacy brzydliwi jesteście ;)
Nas rodzice od małego tym karmili i bez oporów jemy. Ale węgierska rodzina ma
Na szczęście nie należę do tych osobników, którzy uśmiechając się, pokazują w szparach między zębami resztki (nawet jeżeli bardzo nikłe) okropnego i niegodnego szpinaku. Nie dlatego, że staranniej myję zęby, ale dlatego, że zdecydowanie go nie jadam. Tak się składa, że szpinak – jak zresztą wszystko, co w mniejszym lub większym stopniu wiąże się z jedzeniem – ma dla mnie istotną wartość moralną i estetyczną… Jadam tylko to, co ma określoną formę,