Wpis z mikrobloga

@Sepang: Ja jestem zwykłym użytkownikiem Lumii z WP. Jakbym miał wybierać to tylko iOS. Ilość wartościowych aplikacji taka jak na Androidzie ale system jest o niebo ładniejszy i szybszy od Androida. Ale iOS nie wybiorę ceny ma z kosmosu jak na polskie warunki.
@Sepang: używam, nawet mamie poleciłam, mój następny jednak będzie android, bo brak snapa i pokemonów to jednak ból.

ale dla osób nie korzystających z aplikacji (własnie moja mama na ten przykład) to jest najlepszy wybór nadal.
@Sepang: ja miałem wszystkie potrzebne aplikacje na WP (535, W10M), ale ten system jest ogólnie #!$%@? i apki się czasem nawet nie chciały włączyć, crashowały się albo wlączały 10 sekund (messenger). Wybrałem telefon za 100zł z olx i działa lepiej, jedynie bateria zauważalnie szybciej siada w porównaniu do Lumii, ale mam powerbanka.
@Sepang: Tak samo. Używam WP mimo jego ułomności bo nie używam pokemonów, tinderow. A to że nie mogę przesunąć zegara o 8 mm w lewo mi nie przeszkadza. Gdybym miał zmienić to tylko na iOS. Ale jak dla mnie cena jest nieprzyzwoita.
@Sepang: Miałem Nokie, ale zbił mi się ekran. Przeszedłem na androida, ale pojawiły się jakieś dziwne paski na ekranie, gwarancja nie uwzględniona że niby wilgoć. Teraz już nie wiem co brać następne. Android na pewno lepszy, ale chyba czas sprawdzić IOs
@Vault-Tec: ja wciąż siedzę na Lumii 620 z WP 8.1, niby wszystko jest pod kontrolą, ale za jakiś max rok przyjdzie czas na wymianę i trochę nie wiem co robić, bo WP w najlepszym razie będzie dalej stał w miejscu xD
Przydałby się lepszy aparat, mocniejsza bateria, trochę większy ekran no i jednak snapchat, którego brak mnie coraz bardziej boli

jeśli Xiaomi zrobi coś nowego w rozmiarze około 4,5", to chyba
@Sepang: Mi najbardziej brakuje aktualnych map. W androidzie wszystko aktualne i podpowiedzi krótszej trasy albo szybszej. W mapach windows wciąż nie ma odcinka autostrady A1 wokol Łodzi.
Innych aplikacji nie brakuje. Mam endomondo, aplikacje do banku, pdf i wordy można przeglądać. Mam 4 poczty skonfigurowane w tym 2 googlowe, jedna firmowa office 365, jedna windowsowa hotmail.
Allegro działa, olx tez, youtuba tez można oglądać.
Wydaje mi sie jednak ze nie dziala
@Sepang: Nie słuchaj tych Cebulaków co ich nie stać na iPhone i wyzywają od pedałów xD
Na początku WP był dla mnie zbawieniem, ale coś jednak nie wypaliło, cała reszta stanęła w miejscu. Albo nie ma aplikacji, albo są gorsze ich wersje. Błędy które się pojawiają są coraz bardziej irytujące. Mowie tutaj już o wersji WP10
@Vault-Tec: jest uboga po prostu :)
stravy niema to nastepny minus :)
jedyne co mozna powiedziec na + po wprowadzeniu WP10
to ze jako taki jest facebook i Messenger (tylko czy to wystarcza?)

za pol roku mi się kończy abo i przejdę na coś z androidem niestety ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Sepang: Ja nadal korzystam z Lumii 735 i w przyszłości jeśli zdecyduję się na zmianę, to tylko na iOS. Android tylko tymczasowo. Ogólnie to przeglądam Instagram, do tego Messenger i Facebook oraz przeglądarka Edge. Z reszty nie korzystam na codzień i mam zamiar ograniczyć rozmowy na messengerze na rzecz rozmów telefonicznych.

To chyba wszystko :)

Czy mam ból dupy o snapchat i pokemon go? Nie, ponieważ to mnie w ogóle nie
@Sepang: Od 2013 do zeszłego tygodnia używałem Nokii L520. Kiedyś było okej ale po aktualizacjach zaczęła strasznie mulić. Wiecznie ładujący się spotify i słaba bateria na 3g zmusiła mnie do zmiany telefonu. Zmieniłem na MS L640 ds. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że bateria jest tak samo cieńka jak w L520. Czy żałuję ze kupiłem telefon z WP? Na pewno nie bo nigdy nie mialem nic z androidem prócz tabletu
@Sepang: Mimo braku wielu aplikacji korzystam z WP (lumia 535) i nie zamieniłbym jej na żadnego androida w tym przedziale cenowym. Dlaczego? Bo stabilnością bije na głowę budżetowe smartfony z androidem. Prawda jest taka, że jak chce się mieć szybki, wypasiony smartphone to trzeba zapłacić ten tysiąc polskich złotych. Ja wolę ten tysiąc inaczej zainwestować i dlatego wybrałem lumie 535. Po latach spędzonych na androidzie (początek był wraz z premierą experia