Wpis z mikrobloga

#windowsphone Mirki ma ktoś może dokładne dane jak ustawić internet i mms'y w #lumia 640 w sieci heyah/t-mobile ? niby mam wpisane te dane ,które znalazłem na ich stronie ,ale net nie hula , mmsy nie wychodzą. próbowałem kilka razy resetować tel ,ale nadal bez skutku. Jak do dnia wczorajszego byłem względnie zadowolony z tego telefonu , tak dziś myslę nad jak najszybszą wymianą na coś z andkiem...
  • 3
@oliho: telefon na kartę? masz środki/usługę włączoną na karcie? najlepiej wyjmij kartę, usuń wszystkie ustawienia i APN, włóż i telefon sam ściągnie od operatora z automatu.
@adam__adam: abonament smart (4gb netu w cenie).
Wczoraj robiłem reset telefonu , próbowałem też Twojego sposobu ,ale nie pobrał danych - trzeba było wbijać ręcznie.

Dziwna sprawa , ponieważ np. fb , twitter działa , a już przeglądarka uc browser i jakaś gra nie chcą się łączyć ...
@oliho: z tego co kojarzę w niektórych taryfach aplikacje typu social media są dostępne nawet jeśli nie masz środków na koncie/transferu, więc z APN wychodzi, że wszystko w porządku, możesz sprawdzić na innym tel, ale w takim razie obstawiałbym coś nie halo po stronie operatora.