Wpis z mikrobloga

@enforces: Dlaczego ceny są, aż tak wysokie? Koniec końców opłaci się nówkę kupić niż to co Wy oferujecie. Jestem na etapie zamiaru kupna w ciągu miesiąca stacji roboczej, ale prędzej sam sobie złożę za niższą cenę (wydajnościowo lepsze) niż to co Wy oferujecie.

EDIT: cena monitorów u was jest taka sama jak nówek.
  • Odpowiedz
@enforces: A przepraszam. Nie macie w ogóle poleasingowych stacji roboczych DELLa.

Tak. Jeżeli chodzi o wydajność i punkty w cinebench jestem w stanie złożyć stację roboczą (z xeonami) w niższej cenie. Trochę się orientowałem.
  • Odpowiedz
@wiecznybeton: Poleasingowe stacje robocze w ogóle się nie trafiają. To bardzo dobry sprzęt i firmy się ich nie pozbywają.

Pewnie że tak - składak zawsze wyjdzie taniej, przy czym jak kupują do firm to 1) nie mają czasu 2) chcą gwarancję NBD 3-5 lat 3). chcą markowy sprzęt. Kalkulują pewnie i nie zawsze ta cena decyduje. W Dellu przy sprzęcie Precision masz jeszcze to oprogramowanie do optymalizacji sprzętu pod konkretne
  • Odpowiedz
@enforces: > W Dellu przy sprzęcie Precision masz jeszcze to oprogramowanie do optymalizacji sprzętu pod konkretne oprogramowanie oraz certyfikat zgodności ISV (np. dla Adobe, Corela czy Autocad).

Co to znaczy? Właśnie potrzebuję pod to oprogramowanie stację roboczą.
  • Odpowiedz
@unclefucker: NOWY e6520 z dyskiem co prawda 240GB SSD ale 8 GB RAM można dostać za 1499 zł. A ten refurb ma 4 GB ram ale 320 gb SSD i kosztuje 1684 zł. Już lepiej się wyjdzie na tym, jak się kupi nowego i dołoży większego SSD .... Reklama strony tylko i wyłącznie.
  • Odpowiedz
@wiecznybeton: po prostu jest jakaś organizacja która wydaje zalecenia co do konfiguracji sprzętowych, producenci się tego trzymają, a przed wprowadzeniem produktu na rynek - otrzymują certyfikat zgodności ISV.
  • Odpowiedz