Wpis z mikrobloga

@Wencik: Kiedyś wypowiadała się bodajże niemiecka piłkarka, że kobiece reprezentacje przegrywałyby nawet z amatorskimi drużynami męskimi, dlatego, że kobiety odstają pod względem fizycznym
  • Odpowiedz
@bart13: a technicznym niby nie? Jak tak patrzę na ten mecz Kolumbii z Amerykankami to aż czasami myślę, że nawet Wawrzyniak by lepiej zagrał ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Wencik: dramat
Oglądałem jeden turniej piłki nożnej kobiet, mistrzostwa świata w USA kilka lat temu.
To wyglądało słabo. Kobiety były o wiele słabsze fizycznie, strzały nie miały mocy. Nie było też finezji w nich, jakichś podkręconych piłek. Fajnie wyglądały dryblingi.. Jeśli wychodziły. Bo dyscyplina taktyczna była dość wysoka, przez co dla przeciętnego widza mecz mógł być nudny.
Ale największy minus piłkarek... Bramkarki. Przepraszam, ale ja bym wszedł teraz bez formy, ze
  • Odpowiedz
@Wencik: ale weźmy chociażby Turbokozaka - show czysto 4 fun, ale Ewa Pajor, jedna z lepszych obecnie polskich pilkarek osiągnęła wynik na poziomie Wójcika z Ani Mru Mru, a żartem wśród wielu piłkarzy jest tekst w stylu "żeby tylko szybko wbić więcej punktów niż Pajor, potem to już z gorki"
6REY1MISTERIO9 - @Wencik: ale weźmy chociażby Turbokozaka - show czysto 4 fun, ale Ew...
  • Odpowiedz
Taka Ewa, choć zrobiła kariere w Polsce, to w Niemczech na boisko prawie wcale nie wychodzi,więc nie brałabym jej za przykład. I technika odstajemy, bo zaczynamy trenować mając lat 13-16, wiec nie oczekujcie cudow.
  • Odpowiedz