Wpis z mikrobloga

#coolstory #truestory #licbaza

Śmieszna historyjka na #dobranoc

W liceum byłem z cumplem na jakimś konkursie biologicznym. Co robiłem na tym konkursie - długa historia, no ale do rzeczy.
Konkurs był typowo ekologiczny, jakieś bzdety, protokooperacje, stada, gatunki, nawet było pytanie o Toyotę Prius :D

Było też pytanko o pewien rodzaj bakterii, które odżywiają się własnymi odchodami no i do jakiej tam grupy można takowe zaliczyć. No i wuj no i cześć, nie mam pojęcia, skąd w ogóle takie pytanie.
ALE!
Parę dni wcześniej kolega wysłał nam dziwny filmik z pewnej strony zaczynającej się na "red" i kończącej na "tube" (czy coś takiego). Mała uwaga - cóż, miałem dosyć szerokie grono znajomych, a ten typek miał po prostu szerokie spektrum zainteresowań ( ͡° ͜ʖ ͡°). Na filmiku były jakieś osoby, które oddawały się wątpliwej czynności zjadania swoich... ekhem... no wiadomo co jadły. 2 girls 1 one to był pikuś przy tym co tam się odwalało na tym filmie.

No i dochodzimy do sedna. Filmik zawierał w sobie nazwę "coprophilia". Szybkie skojarzenie -> kopro + filia. "kopro" -> słowo klucz. Organizmy, które coś żrą -> "fagi". "kopro + "fagi" -> koprofagi! Aż widziałem przed oczami łańcuszek myśli, które wiązały się ze sobą dając poprawną odpowiedź.

Koniec końców do dalszego etapu nie przeszedłem, bo ogólnie konkurs był motzno kijowy, nie wstrzeliłem się w klucz.

Ale nauka z tego jest taka - starajcie się zapamiętywać jak najwięcej szczegółów z waszego życia, nigdy nie wiadomo kiedy mogą się przydać!
  • 8
  • Odpowiedz
@seeksoul: O i mam dowód, że w życiu ważne są chwilę = np. moment oglądania filmiku jak ziomek z uciętą pod kolanem nogą, wkłada ją drugiemu zawieszonemu w powietrzu w dupale. Kiedyś na pewno mi się przyda x;
  • Odpowiedz