Aktywne Wpisy
akaisterne +28
Mamele mnie namawia do pracy w prywatnej przychodni na rejestracji. 5500 brutto albo wiecej. Calkiem blisko. Mysle, ze moglbym sobie poradzic, ale mam 5 lat neetu i nie wiem, jak to wytlumaczyc. Nie umiem klamac. Over.
#przegryw
#przegryw
_aqq +49
Śmieszna historyjka na #dobranoc
W liceum byłem z cumplem na jakimś konkursie biologicznym. Co robiłem na tym konkursie - długa historia, no ale do rzeczy.
Konkurs był typowo ekologiczny, jakieś bzdety, protokooperacje, stada, gatunki, nawet było pytanie o Toyotę Prius :D
Było też pytanko o pewien rodzaj bakterii, które odżywiają się własnymi odchodami no i do jakiej tam grupy można takowe zaliczyć. No i wuj no i cześć, nie mam pojęcia, skąd w ogóle takie pytanie.
ALE!
Parę dni wcześniej kolega wysłał nam dziwny filmik z pewnej strony zaczynającej się na "red" i kończącej na "tube" (czy coś takiego). Mała uwaga - cóż, miałem dosyć szerokie grono znajomych, a ten typek miał po prostu szerokie spektrum zainteresowań ( ͡° ͜ʖ ͡°). Na filmiku były jakieś osoby, które oddawały się wątpliwej czynności zjadania swoich... ekhem... no wiadomo co jadły. 2 girls 1 one to był pikuś przy tym co tam się odwalało na tym filmie.
No i dochodzimy do sedna. Filmik zawierał w sobie nazwę "coprophilia". Szybkie skojarzenie -> kopro + filia. "kopro" -> słowo klucz. Organizmy, które coś żrą -> "fagi". "kopro + "fagi" -> koprofagi! Aż widziałem przed oczami łańcuszek myśli, które wiązały się ze sobą dając poprawną odpowiedź.
Koniec końców do dalszego etapu nie przeszedłem, bo ogólnie konkurs był motzno kijowy, nie wstrzeliłem się w klucz.
Ale nauka z tego jest taka - starajcie się zapamiętywać jak najwięcej szczegółów z waszego życia, nigdy nie wiadomo kiedy mogą się przydać!
Komentarz usunięty przez moderatora
@seeksoul: