Wpis z mikrobloga

Czytam. Doktor Kwaśniewski wykłada w książce swoje poglądy na temat diety tłuszczowej (diety optymalnej) która według jego remedium na większość chorób cywilizacyjnych i poprawę jakości życia ludzkości.
Książkę mimo dużej liczby naukowych zwrotów czyta się strasznie przyjemnie i zasady diety tłumaczone są tłumaczone w sposób bardzo przystępny.
Ja sam od dłuższego czasu jestem na diecie tłuszczowej (może nie takiej jaka jest opisana w książce) i zauważyłem znaczne zmiany w moim ciele i zdrowiu.
#dieta #dietetyka
I.....o - Czytam. Doktor Kwaśniewski wykłada w książce swoje poglądy na temat diety t...

źródło: comment_6Q6bD20Jqb3eWVCg0avlXNs37m2aV9q0.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ImInLoveWithTheCoco: Od 3 lat jestem na diecie typu LCHF (tłuszcze i białka zwierzęce), a na śniadanie codziennie jem co najmniej 5 jaj + ~60g masła. Nigdy nie czułem się lepiej. Mam dużo siły, nie mam wahań cukru, nie potrzebuję jeść 5 posiłków dziennie, łatwiej mi się skoncentrować. Jem to co mi smakuje najbardziej.
Żyć nie umierać.
  • Odpowiedz
  • 1
@ImInLoveWithTheCoco: Mojego ojca wyleczyłem z cukrzycy, nadciśnienia i kilku innych problemów za pomocą diety tłuszczowej opartej na książkach Kwaśniewskiego, tylko najgorzej jak się jest betonem i nie potrafi zrozumieć paru rzeczy i wtedy krzyczą jaka to dieta Kwaśniewskiego jest szkodliwa
  • Odpowiedz
@Znawca_Bigosu: Ta książka to bardziej zbiór felietonów- poza samą dietą i biochemią doktor Kwaśniewski podaje ciekawe przykłady wpływu diety na społeczeństwo, odwołuje się często do Biblii, starożytnych greckich lekarzy i filozofów.
Na serio- bardzo przyjemnie się to czyta- widać w tej książce niesamowicie ostry umysł autora.
  • Odpowiedz
@agnea: @agnea: Są podobne ale

1. U Kwasniewskiego najważniejsza jest proporcja- 3,5 tłuszcz 1 białko 0,5 węgli
2. Kwaśniewski sugeruje odrzucenie albo mocne ograniczenie owoców jako bezwartościowych dla człowieka
3. Kwaś propsuje nabiał, a wielu Paleo odrzuca go
4. Kwaśniewski nie widzi nic złego w jedzeniu tłustych wędlin i naturalnych przerobów mięsnych
5. Obie diety bezwzględnie odrzucają trawy jako pokarm
  • Odpowiedz