Wpis z mikrobloga

rozpoczynam aktywność w tym tagu.

Ciężko zbudować skład jaki by się chciało, zawsze brakuje to 0,5. Miałem już wymarzone zestawienie, to Erikssen przeszedł obok meczu, w który wpadło 6 bramek dla jego drużyny. Rhodes który był super opcją pozwalającą mi domknąć skład na styk, w ostatnim sparingu usiadł na ławce kosztem Negredo. Na domiar złego Gray z Burnley znowu strzelił bramkę (9 w pre-season!), więc trzeba go mieć i tym samy urwać gdzieś 0,5. Padło na Azpiliqcuete, którego chciałem koniecznie, ale wymieniłem na Shawa, a tu znowu pytanie czy nie lepszy będzie Valencia?

#fantasymirkoleague
  • 5
@sam_gold: Shaw jest popularnym wyborem, ale szczerze to nie bardzo tego rozumiem. Gość nigdy nie zdobył bramki, asystuje bardzo rzadko, jego dyspozycja jest tajemnicą, w pre-sezonie wyszedł mu jeden rajd środkiem pola i to w sumie tyle. Wszyscy wierzą w jego olbrzymii potencjał, ale ja sceptycznie podchodzę co do jego eksplozji.
Valencia wydaje się pewniejszym wyborem, bo chyba wygryzł Darmiana a może i czasem do pomocy zawita na skrzydło.
@emkape: w zeszłym sezonie, do czasu kontuzji prezentował się świetnie, ciągnął niesamowicie do przodu.W tamtym roku był podobny hype na niego i też nie rozumiałem tego, ale potem obejrzałem 2,3 spotkania z jego udziałem i faktycznie grał super.
@emkape: bo szybko wypadł przez uraz (zagrał 5 meczów), teraz czytałem, że po kontuzji nie ma śladu i gościu ciężko przepracował okres rehabilitacji. Ale tak jak napisałem, wszystko jeszcze do przemyślenia, w tej cenie kusi także Baines z super kalendarzem od drugiej kolejki.