Wpis z mikrobloga

@Lunder: a internet to tylko tpsa albo netii.. do sklepu daleko
zapomnisz cos to ch.. czekasz
do pracy jeździcj 5godzin..
kazda wolna chwila spedzona na pielegnacje domu, koszenie, dach, sciana srana.. zycie stracone na bieganiu wkolo tego... a zimą.. o panie.. -.-
Gdyby Polska była Hiszpania albo pld Wlochami... ok.. mega, caly rok ciepło..
Co innego jeździć sobie na wypoczynek...
zatem wspolczuje kolego @wilk132:
@wilk132: ale nadal praca nad domem to praca nad domem
i programista nie kazdy moze pracowac zdalnie. Nie łudźmy się, jednak cenniejszy dla irmy jest na miejscu. A ten ktory pracuje zdalnie musi juz sam miec na koncie wlasne sukcesy, studia to za mało. Sam jestem po IT i co.. i nic ;)
@vasil: Masz rację. Dlatego to jest plan na lata nie na rok. Poza tym moja małżonka całe szczęście ma już zawód i ugruntowaną pozycję na rynku.
Generalnie pozyjemy, zobaczymy.
@wilk132: dobry cel, acz dluga droga... w sumie moze skonczyc sie wypadem za granice
Bo nie wiem czy wiesz fru cos tam z bali nie zarabia, az tyle by w PL czy UK zył by tak dostatnie ;) Sam pisal, ze na tam te warunki to fajne pieniadzę. Ale tez sie zapomina o czymś takim jak koniunktura i zaplecze.
@Andradyt: Biorąc pod uwagę że w Warszawie za mieszkanie 70m płaci się 700zl czynszu to raczej na utrzymanie małego domku starczy.
Coraz bardziej skłaniam się ku mieszkaniu w domu. W mieszkaniu jestem ograniczony, płacę czynsz i nie mam do końca wpływu na co przeznaczy go wspólnota, jeden chce ławkę inny monitoring, jeszcze inny plac zabaw.
Z drugiej strony ciężko znaleźć fajne miejsce e pod dom. Są plusy i minusy.
@carver: Masz rację, już więcej takiej nie kupię. Do niedawna używałem kompa głównie w pracy gdzie nie mam okien, teraz gdy używam często na słońcu jest słabo.
@wilk132: No widoczek ładny, szacun jak to Twoja chata. Co do tej matrycy o którą się wszyscy #!$%@?ą, sam mam błyszczącą i jak popracuje trochę w złym oświetleniu, kiedy coś mi się w niej odbija, to później przez resztę dnia nie mogę skupić wzroku ( ͡° ʖ̯ ͡°)