Wpis z mikrobloga

@Kowal04: Nie tyle co czujnik, co po prostu moze HWMonitori nie obsluguje. Przy standardowych ustawieniach BIOSu maszyna powinna Ci się dawno sama położyć po osiągnięciu takiej temperatury. Zrestartuj, wbij do Biosa i zobacz jaka tammasz temp
  • Odpowiedz
@Kowal04: Skoro bios tak pokazuje a nic się nie dzieje, to czujnik pewnie padł, bo co by innego ;) Gdyby ta temperatura była prawdziwa to procek już by z dymem poleciał albo sprzęt by Ci się wyłączał a wentylator wył ile sił.
  • Odpowiedz
@bodzio_pl: Przynajmniej w końcu się ruszę i wymienię chłodzenie na nim, wtedy może upewnię się na pewno. Wcześniej mi działał na 60 stopniach i uznałem, że wtedy to trochę za dużo.
  • Odpowiedz
@Kowal04: Ja miałem lapka na c2d , temp 96 stopni i się wyłączał ( przy grach,renderingu,grafice) Przesiadłem się rok temu na PC z i5 2400 sandy birdge 4x3.10 i HD 6770 na MOBO AsRockP67 pro3
  • Odpowiedz
@bodzio_pl: Właśnie podobne temperatury uzyskiwałem wcześniej przy zainstalowanej karcie Creative X-Fi Gamer i wtedy faktycznie komputer nie chciał się włączać. Bo jej wyjęciu działało wszystko normalnie aż do teraz. Z tą kartą też jest jakaś magia i na razie odechciało mi się bawić.
  • Odpowiedz