Wpis z mikrobloga

Wczoraj na tel żony (L735 w8.1) pojawił się dziwny problem z kalendarzem. Zniknęły wpisy z różnych dni. Można powiedzieć losowo. Wcześniej są, dziura, znowu są. Zalogowałem się na outlook.live i w kalendarzu te wpisy nadal są. Więc próbowałem synchronizować i nic. Nie pojawiają się. Co ciekawsze jak dodam w "znikniętym" dniu jakiś wpis przez tel to po chwili znika, ale w chmurze zapisuje się.
Kolejnym testem było dodanie tego kalendarza do mojego telefonu (L830 w8.1) i jest dokładnie tak samo. Da się coś na to poradzić?

#windowsphone #bojowkawindowsphone
  • 7
@piachu: Miałem i wróciłem. Na dzisiaj funkcje wykorzystywane przeze mnie w w10 strasznie się sypią (głównie BT). Poczekam do sierpnia.

Zrobiłem kolejne doświadczenie. Wyeksportowałem z live do google. Na stronie wszystko ładnie widać, a w telefonie nie ma. Co to za błędy? Jest jakaś aplikacja kalendarza google "omijająca system"?
@Ganicjusz: Ten Live nic takiego nie ma. Business ma szeroki wybór opcji pokazywania. Można dodawać różne konta (np. outlook, google) i potem wybierać, które kalendarze z tych kont mają być widoczne i w jakich kolorach. Niestety na kafelku nie widać kolorów. Używałem Simple Callendar z ładnym kaflem z kolorami, ale to tylko nakładka na systemowy i ma problemy z wyświetlaniem jak w pierwszym poście.