Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki...
Moj #rozowypasek to mgr farmacji/kierownik apteki. Ja to administrator IT (Windows server, mssql etc). Oboje z doświadczeniem w pracy +7 lat.
Dzisiaj podczas obiadu padł pomysł by wywalić życie do góry nogami i wyjechać gdzieś w Polskę. Wrocław, Rzeszów, Szczecin, Gdańsk...
Jaki kierunek polecacie dla #farmaceuta i #administrator ?
Mieszkamy w Łodzi... Jakieś doświadczenia? Podpowiedzi? Wie ktoś jak realnie kształtują sie pensje w tych zawodach w Polsce? Proszę, nie róbcie gównoburzy w komentarzach i jeśli nie macie czegoś ciekawego do napisania to nie piszczcie. Rankingi miast znam, ale według nich powinienem jakieś 25% więcej w Łodzi zarabiać a najzwyczajniej tak nie jest...
Napiszcie co wiecie, gdzie sie przeprowadzić jeśli juz?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@djwheele: w małych miastach zarabiasz mniej, ale koszty życia też są niższe, w dużych więcej ale koszty wyższe, więc na jedno wam wychodzi. Może po prostu zacznijcie od składania CV w konkretnych miastach - wtedy mając konkrety, wiedząc ile możecie zarobić w danym miejscu zadecydujecie.
  • Odpowiedz
  • 0
@no_i_w_ogle: wiem, ale jak widzę ogłoszenia w zachodniopomorskim dla #kierownik #farmacja to krew mnie zalewa. Głupie Międzyzdroje czy Swinoujscie to conajmniej 2x więcej niż Łódź i jeszcze mieszkanie Ci proponują... Ja to pewnie wszędzie znajdę prace lepsza bądź conajmniej taka sama...
  • Odpowiedz
@djwheele: no to na co czekacie? Skoro tam dostanie 2 razy więcej, a Ty pracę w zawodzie zawsze znajdziesz - to chyba tylko kwestia wyboru miejsca. Zróbcie sobie ewentualnie wycieczki, obejrzyjcie okolicę i zobaczycie gdzie wam się bardziej podoba.
  • Odpowiedz
@djwheele: Dziwisz się, że proponują dużo pieniędzy i mieszkanie dają? Międzyzdroje to straszna dziura na krańcu kraju, która zupełnie umiera poza sezonem turystycznym, więc mało jest desperatów co tam chcą pracować na stałe. Świnoujście to takie Kutno, tylko w jeszcze gorszej lokalizacji, więc tak samo. To są miasteczka turystyczne, bardzo mało atrakcyjne jako miejsce do życia na stałe, do tego w większości branży nie ma pracy poza sezonem, więc żeby
  • Odpowiedz
  • 0
@kyaroru: dlatego tez Międzyzdroje to zabójstwo dla rozwoju naszego synka lvl 5. To był tylko przykład w różnicy pensji. W IT jest podobnie. Łódzkie wyżyny to warszawska średnia bądź niska średnia. Mieszkanie i życie nas nie interesuje bo sprzedajemy tu, a kupujemy tam... Chodzi mi o klimat do życia, kulturę, jakość życia itd
  • Odpowiedz
@djwheele: jeśli chodzi o farmację to o ile się nie mylę to ogólnie zachodniopomorskie oferuje bardzo dobre zarobki z uwagi na brak tego kierunku na akademii medycznej w Szczecinie. Może właśnie to miasto?
  • Odpowiedz