mircy, jak to jest mocowane, że przewód zamiast bezpośrednio przechodzi gdzieś obok paska i dzięki temu się nie wypina w trakcie gry? zawsze mnie to zastanawia, jest na to jakiś specjalny uchwyt? jakoś się zwie? #gitara #gitaraelektryczna
@Unikat: jak będę się poruszał to kabel też więc wydaje mi się, że lepiej jakby był mocowany @DannyMurillo: nie wyskakuje, ale z czasem wyrabia się końcówka przewodu od ruszania, czasem też i gniazdko się poluzuje.
@Rurzowy_Rzufff: po prostu kabel jest przeciągniety pod paskiem. Sam tak robie dzięki temu nie wypnie się tak łatwo i sama końcówka kabla jest chroniona przed uszkodzeniem przez jakieś nagłe pociągniecie itp.
@Rurzowy_Rzufff: kabel powinien się trzymać mocno w gnieździe, nawet przy mocniejszym szarpnięciu. Jak się wypina to zdemontuj tą Stratocasterowską osłonkę gniazda na kabel (odkręć) i odegnij lekko i delikatnie blaszkę która przytrzymuje w środku końcówkę wtyczki (na zdj. zaznaczona pomarańczową strzałką).
żeby w 2025 nie dało się umówić do mojego dentysty przez internet, tylko trzeba dzwonić, jak jakiś człowiek z wykształconymi umiejętnościami społecznymi
#gitara #gitaraelektryczna
źródło: comment_0amZSKg3l9YOaixwhBqrBOAajzZeIE3o.jpg
PobierzPoza tym raczej chodzi o to, by sie nie plątał pod nogami ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo j.w. nie powinien wyskakiwać sam z siebie
@DannyMurillo: nie wyskakuje, ale z czasem wyrabia się końcówka przewodu od ruszania, czasem też i gniazdko się poluzuje.
źródło: comment_PIUnWRVNF2ZSVaWIK8MYWHJRdebuyMhx.jpg
Pobierz