Wpis z mikrobloga

Zgodnie z przypuszczeniami serial "The Borgias" kończy swoją historię na trzecim sezonie. Niemiłą niespodzianką jest jednak fakt, że stacja Showtime nie zamierza dać serialowi spójnego zakończenia o czym twórcy mówili jeszcze kilka tygodni temu...

Nie dość, że kanał właśnie anulował "The Borgias", to porzucił także plany realizacji dwugodzinnego filmu, który miał zakończyć całą sagę. - Gdy szefowie Showtime spojrzeli na budżet, uznali że to za drogi pomysł. Cała obsada, a także i ja, mamy złamane serca, bo chcieliśmy dać widzom spójne zakończenie - powiedział Neil Jordan, twórca serialu.

Już kilka tygodni temu pojawiły się informacje, że "The Borgias" zniknie po trzecim sezonie. Twórcy liczyli jednak na dwugodzinny film telewizyjny, który zakończy serial we właściwy ich wizji sposób. To jednak nie będzie miało miejsca.

Może i #slowpoke ale to jest jednak skandal... Nosz karwasz! #borgias #skandal #rodzinaborgiow
  • 6
  • Odpowiedz
@UlfNitjsefni:

"“When they looked at what it could cost, it was just too expensive,” series creator Neil Jordan told Deadline. “I would have loved to bring all the characters to a conclusion. All of the actors were heartbroken we couldn’t continue, and so was I.”

Had the telepic been given a green light, viewers would have been treated to what Jordan calls a “totally biblical ending” featuring “the Pope dying
  • Odpowiedz
@Katorz: to mówią o tym 2h zakończeniu, a mi chodzi o to, czemu kończą serial. Miał się tak skończyć na 3 sezonie, czy w trakcie kręcenia trzeciego, po drugim sezonie się okazało, że mało ludzi ogląda.
  • Odpowiedz
@UlfNitjsefni: Nie wydaje Ci się - takie są fakty. Bardzo przyjemnie się ogląda, a trzeci, którego zakończenie obejrzałem wczoraj, kończy się w miejscu... No po prostu nie jest to godne zwieńczenie takiego serialu.
  • Odpowiedz