Wpis z mikrobloga

#ios #apple #iosdev
Jakiego maca + iphone polecacie do rozpoczęcia przygody z iosdevem? Czy może lepiej ipad+iphone + hackintosh?
// interesują mnie aplikacje mobilne
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lll_lll_lll: mac mini, troche czasem przytnie jak go przyciśniesz ale jest wystarcający no i sprzętu na start nie potrzebujesz bo masz symulator wbudowany z xcode więc minimalnym kosztem da się wejść z samym maciem mini, hakintosza nigdy nie robilem, niepotrzebna zabawa jak dla mnie
  • Odpowiedz
@lll_lll_lll: Możesz, ale aktualnego maca mini trzeba rozkręcić prawie do końca, żeby to zrobić. na ifixit.com są instrukcje - dla każdej wersji Maca Mini może być inaczej. Druga rzecz - musisz znaleźć SSD, który będzie działał z OS X (większość działa), ale może się zdażyć niewspierany. Po wymianie pamiętaj, żeby w systemie uruchomić obsługę TRIM dla nowego dysku.

Co do RAMu, to nie wiem. Obstawiam z 2G. Tak że przynajmniej
  • Odpowiedz
@lll_lll_lll: Nie, no Mac Mini jest spoko, tylko potrzebujesz jakiegoś z 8GB RAM, trochę samozaparcia (godzinę czasu) i śrubokręt z Alledrogo. Ewentualnie szukaj używanego Maca Mini poprzedniej generacji, tam dysk idzie wymienić bez problemu i RAM można włożyć
  • Odpowiedz
@bl4desofglory: dzięki za pomoc, aktualnie u mnie na pierwszym planie jest zakup monitora/monitorów i pc bazującego na i7+ 1060. Dlatego na początku myślałem o androiddevie.
Ale skoro iosdev to na początek tylko 2.5k, to czemu nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lll_lll_lll:
Jak chcesz tanio kupić maka to kup maka mini, ale za te same pieniądze, a nawet taniej złożysz przyzwoitego hackinosha. zapraszam na hamac.pl, tam znajdziesz wszystko czego potrzebujesz. Tutaj krótkie info na temat hackintosha: http://www.wykop.pl/artykul/1712882/hackintosh-uzywaj-mac-os-x-na-normalnym-pc/

Jakiś hackintosh/wirtualna maszyna na pc?

Wydajność wirtualnej maszyny jest tragiczne ze względu na brak sprzętowej akceleracji grafiki wymaganej do wyświetlania interfejsu na OSX.
  • Odpowiedz