Wpis z mikrobloga

@radek024: ależ proszę sobie wykadrować, tło to całkowita czerń. Chyba, że chcesz jakąś inną fazę księżyca, pokuszę się o zrobienie przysługi i wykonanie specjalnie dla Ciebie takiego zdjęcia, bo sprawia mi to niesamowitą przyjemność.
@vuvkid: Ok, dzięki za info - myślałem, że to jakieś mieszany ciemny(już robiłem takie akcje w gimpie, i wkurzało mnie, że widzę różnicę w czarnym XD), zapisujesz tylko jpg czy też w raw? Co do faz księżyca - pełnia jest chyba najbardziej fascynująca ;)
@radek024: otóż najbardziej fascynujące dla mnie jest tak połowa życia księżyca między nowiem a pełnią - wówczas słońce rzuca światło na łysego w taki sposób, że rzuca on mnóstwo cienia przez co widać bardzo dużo kraterów, które są wyraźnie etc.
Cieszę się, że chciało Ci się pobawić i przyszło Ci do głowy ustawienie tego na tło pulpitu. Jak już ustawisz to pokaż jak się prezentuje :)
@vuvkid: a w czym chcesz tego bloga? :D jeżeli idzie o wordpress, to raczej nie jestem jakimś zawodowcem i prędzej poprawiam gotowe szablony, aniżeli klepię sam od początku