Aktywne Wpisy
Cześć :)
Pytanie do osób, które przeżywały rozstanie po długoletnich związkach.
Właśnie zakończył się mój 9letni zwiazek, to była moja pierwsza i jedyna kobieta w życiu, mam 30lat. Rozstaliśmy się przez różnice charakterów, nie dogadywaliśmy się już dłuższy czas. Cały czas walczyłem, mimo to, zdecydowała się na odejście. Jestem mi tak strasznie ciężko aktualnie.. nie wiem co ze sobą zrobić, przeraża mnie wizja samotności, że jej nie ma obok. Wpadam w ataki
Pytanie do osób, które przeżywały rozstanie po długoletnich związkach.
Właśnie zakończył się mój 9letni zwiazek, to była moja pierwsza i jedyna kobieta w życiu, mam 30lat. Rozstaliśmy się przez różnice charakterów, nie dogadywaliśmy się już dłuższy czas. Cały czas walczyłem, mimo to, zdecydowała się na odejście. Jestem mi tak strasznie ciężko aktualnie.. nie wiem co ze sobą zrobić, przeraża mnie wizja samotności, że jej nie ma obok. Wpadam w ataki

Ksiega_dusz +54
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mam sobie model (symulacje monte carlo) w jednej kolumnie, powiedzmy E. Liczy sie przez 121 okresow, na dole wylicza CAGR, wiec razem jest w kolumnie E, zaczyna sie w wierszu 10, konczy w 132.
Chcialbym napisac makro, w ktorym ten model (output) byl kopiowany na wartosciach do kolumn obok, zaczynajac od F, konczac na F+1000
Nie wiem jak pokonac problem, by wklejal w kazdej kolejnej kolumnie, a nie ciagle do tej obok modelu
Po kazdym wklejeniu model musi sie odswiezyc, by wyliczyc nowe wyniki symulacji
Ktos jest w stanie pomoc?
#vba #excel #programowanie #makro #gielda #pytanie #pomocy #informatyka #finanse
Tutaj bez makra na takiej ilosci sie nie da
Jakbym chcial to rozpisac:
1.kopiuj model
2.wklej specjalnie (wartosci) kolumna obok
3.odswiez arkusz (model sie przelicza)
4. Kopiuj model (znowu z
Przy nagraniu on zapisuje konretne komorki, to nie jest problem?
Chodzi o to, by po kazdym wklejeniu modelu do kolejnej kolumny arkusz zostal przeladowany, by wlasciwy model sie przeladowal i dal inny wynik
No i wklejanie musi byc na wartosciach;)
Z gory wielkie dzieki!;)
źródło: comment_zQAPt2YLY0pUJzTQJvgOFPXFhBN7kqTa.jpg
PobierzSub ModelCopy()
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To
Model normalnie w komorkach
Dzieki wielkie!
Tak, makro super dziala, jedynie co mnie ograniczylo, to maksymalna liczba serii jakie mozna dodac do wykresu w excelu- nie moge wrzucic danych na wykres, ale to nic, wazne ze z 10 000 prob moge wyciagnac statystyki;)
Wielkie dzięki za pomoc