Wpis z mikrobloga

#tattoo #tatuaze #tatuatorzy #tatuator
Wątpię, żeby ktoś mi pomógł w tej kwestii, ale spróbować nie zaszkodzi.
Mireczki, używał ktoś z was tego tuszu? http://arstattoo.pl/spauldingcolourswhiteoryginalnybialy-p-2426.html
Albo ogólnie macie może jakieś wskazówki, doświadczenia, swoje typy w doborze kolorowych tuszy? W tej chwili najbardziej zależy mi jednak na białym tuszu. Za pomoc wszelaką serdecznie dziękuję ()
@b_realm8 może twój kolega coś mógłby poradzić? ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Morituria - #tattoo #tatuaze #tatuatorzy #tatuator 
Wątpię, żeby ktoś mi pomógł w te...

źródło: comment_wnM0YegjBop2fjbWPVpcyVUrV3UxPPyH.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Morituria: osobiście nie używałam tej marki i trochę bym się bała próbować. Podejrzanie tanio, zazwyczaj dobre białe tusze są po £10 za 1oz (28mililitrow). Nie ma sensu kupować większych ilości niż 1oz bo tusze mają swoją datę ważności (no chyba ze tatuujesz codziennie i bardzo często używasz białego). Ja chcąc wypróbować kolor kupuję w 1/2oz. Co zazwyczaj wychodzi £5 za butelkę.
Z białego chyba najbardziej polecam Kuro Sumi lub Eternal.
  • Odpowiedz
@PonySlaystation: Ogólnie to w studiu w którym przez jakiś czas byłam na stażu, m.in używali tuszu Spauldinga tyle, że czarnego. Był całkiem niczego sobie. Stąd moje pytanie odnośnie białego tej firmy.
Do wyboru z Arsa mam jeszcze Intenze Artist Series - Bowery White 30ml (60zł), Bloodline All Purpose White - Biały 15ML (30zł), Dynamic White 30 (45zł) i Panthera Polar White 150ml (150zł, ale to za duża objętość).
Właśnie chciałabym
  • Odpowiedz
@Morituria: odradzam Bloodline'y oraz (na przyszłość) Electric Inks. Kiedyś były dobre, od niedawna przestaliśmy je zamawiać bo butelki przysyłali nam przesuszone.
Inktenze są dobre!
Jak zaczynasz to polecam zamiast z USA zamawiać, to już z UK(cło ominiesz) jest firma Starbrite, od tej firmy zaczynałam, sprzedają 1/2 oz buteleczki. Polecam tez zamówić sobie większe butelki podstawowych kolorów - czerwony niebieski żółty i biały, zamówić puste buteleczki na ebay i mieszać. Dla
  • Odpowiedz
@PonySlaystation: o Intenze też słyszałam sporo dobrego jeśli chodzi o kolory.

Jak zaczynasz to polecam zamiast z USA zamawiać

Tyle, że ja zamawiam stąd: http://arstattoo.pl/
Mam do tego sklepu jakieś 15-20 minut jazdy tramwajem. Jednak nie omieszkam ogarnąć Starbrite.
Odnośnie kolorów to właśnie stopniowo do tego chcę dążyć. Póki co ćwiczę na znajomych na zasadzie - ja się uczę, ich dziaram, a oni kupują mi tusze itp. - wszyscy zadowoleni.
  • Odpowiedz
@Morituria: coil są lepsze od Rotary pod takim względem, że możesz je dobrowolnie ustawić czy to pod linie, czy pod pakowanie kolorów, czy cieniowanie. Są bardzo dobre do stylu old traditional i prawdę mówiąc w coil możesz wymienić prawie wszystko. Ale mając swashdrve'a to ja bym wolała te coile schować do szuflady i sie z nimi nie babrać (równiez dlatego ze nie robię stylu old trad) bo Swashdrive ma właśnie
  • Odpowiedz
@PonySlaystation: wrr, podczas odpisywania wywaliło mi stronę.
Swashdrive jest naprawdę dobrą maszynką. Wielofunkcyjna, zarazem lekka, dobrze się prowadzi, no po prostu fajnie się na niej pracuje.

nie wiem jakie są polskie odpowiedniki

spoczko, wszystko rozumiem
  • Odpowiedz