#tattoo #tatuaze #tatuatorzy #tatuator Wątpię, żeby ktoś mi pomógł w tej kwestii, ale spróbować nie zaszkodzi. Mireczki, używał ktoś z was tego tuszu? http://arstattoo.pl/spauldingcolourswhiteoryginalnybialy-p-2426.html Albo ogólnie macie może jakieś wskazówki, doświadczenia, swoje typy w doborze kolorowych tuszy? W tej chwili najbardziej zależy mi jednak na białym tuszu. Za pomoc wszelaką serdecznie dziękuję (。◕‿‿◕。) @b_realm8 może twój kolega coś mógłby poradzić? ( ͡°ʖ̯͡°)
@Morituria: osobiście nie używałam tej marki i trochę bym się bała próbować. Podejrzanie tanio, zazwyczaj dobre białe tusze są po £10 za 1oz (28mililitrow). Nie ma sensu kupować większych ilości niż 1oz bo tusze mają swoją datę ważności (no chyba ze tatuujesz codziennie i bardzo często używasz białego). Ja chcąc wypróbować kolor kupuję w 1/2oz. Co zazwyczaj wychodzi £5 za butelkę. Z białego chyba najbardziej polecam Kuro Sumi lub Eternal.
@PonySlaystation: Ogólnie to w studiu w którym przez jakiś czas byłam na stażu, m.in używali tuszu Spauldinga tyle, że czarnego. Był całkiem niczego sobie. Stąd moje pytanie odnośnie białego tej firmy. Do wyboru z Arsa mam jeszcze Intenze Artist Series - Bowery White 30ml (60zł), Bloodline All Purpose White - Biały 15ML (30zł), Dynamic White 30 (45zł) i Panthera Polar White 150ml (150zł, ale to za duża objętość). Właśnie chciałabym
@Morituria: odradzam Bloodline'y oraz (na przyszłość) Electric Inks. Kiedyś były dobre, od niedawna przestaliśmy je zamawiać bo butelki przysyłali nam przesuszone. Inktenze są dobre! Jak zaczynasz to polecam zamiast z USA zamawiać, to już z UK(cło ominiesz) jest firma Starbrite, od tej firmy zaczynałam, sprzedają 1/2 oz buteleczki. Polecam tez zamówić sobie większe butelki podstawowych kolorów - czerwony niebieski żółty i biały, zamówić puste buteleczki na ebay i mieszać. Dla
@PonySlaystation: o Intenze też słyszałam sporo dobrego jeśli chodzi o kolory.
Jak zaczynasz to polecam zamiast z USA zamawiać
Tyle, że ja zamawiam stąd: http://arstattoo.pl/ Mam do tego sklepu jakieś 15-20 minut jazdy tramwajem. Jednak nie omieszkam ogarnąć Starbrite. Odnośnie kolorów to właśnie stopniowo do tego chcę dążyć. Póki co ćwiczę na znajomych na zasadzie - ja się uczę, ich dziaram, a oni kupują mi tusze itp. - wszyscy zadowoleni.
@Morituria: coil są lepsze od Rotary pod takim względem, że możesz je dobrowolnie ustawić czy to pod linie, czy pod pakowanie kolorów, czy cieniowanie. Są bardzo dobre do stylu old traditional i prawdę mówiąc w coil możesz wymienić prawie wszystko. Ale mając swashdrve'a to ja bym wolała te coile schować do szuflady i sie z nimi nie babrać (równiez dlatego ze nie robię stylu old trad) bo Swashdrive ma właśnie
@PonySlaystation: wrr, podczas odpisywania wywaliło mi stronę. Swashdrive jest naprawdę dobrą maszynką. Wielofunkcyjna, zarazem lekka, dobrze się prowadzi, no po prostu fajnie się na niej pracuje.
Wątpię, żeby ktoś mi pomógł w tej kwestii, ale spróbować nie zaszkodzi.
Mireczki, używał ktoś z was tego tuszu? http://arstattoo.pl/spauldingcolourswhiteoryginalnybialy-p-2426.html
Albo ogólnie macie może jakieś wskazówki, doświadczenia, swoje typy w doborze kolorowych tuszy? W tej chwili najbardziej zależy mi jednak na białym tuszu. Za pomoc wszelaką serdecznie dziękuję (。◕‿‿◕。)
@b_realm8 może twój kolega coś mógłby poradzić? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Z białego chyba najbardziej polecam Kuro Sumi lub Eternal.
Do wyboru z Arsa mam jeszcze Intenze Artist Series - Bowery White 30ml (60zł), Bloodline All Purpose White - Biały 15ML (30zł), Dynamic White 30 (45zł) i Panthera Polar White 150ml (150zł, ale to za duża objętość).
Właśnie chciałabym
Inktenze są dobre!
Jak zaczynasz to polecam zamiast z USA zamawiać, to już z UK(cło ominiesz) jest firma Starbrite, od tej firmy zaczynałam, sprzedają 1/2 oz buteleczki. Polecam tez zamówić sobie większe butelki podstawowych kolorów - czerwony niebieski żółty i biały, zamówić puste buteleczki na ebay i mieszać. Dla
Tyle, że ja zamawiam stąd: http://arstattoo.pl/
Mam do tego sklepu jakieś 15-20 minut jazdy tramwajem. Jednak nie omieszkam ogarnąć Starbrite.
Odnośnie kolorów to właśnie stopniowo do tego chcę dążyć. Póki co ćwiczę na znajomych na zasadzie - ja się uczę, ich dziaram, a oni kupują mi tusze itp. - wszyscy zadowoleni.
Swashdrive jest naprawdę dobrą maszynką. Wielofunkcyjna, zarazem lekka, dobrze się prowadzi, no po prostu fajnie się na niej pracuje.
spoczko, wszystko rozumiem