Aktywne Wpisy
sledz +3
Styczeń
Jasność
Stoicyzm na dziś – 26 stycznia
Jedyna droga
„Pozbądź się fałszywych wyobrażeń z umysłu. Stale powtarzaj sobie: w mojej naturze leży powstrzymywać się od zła, pożądania i niepokoju; dostrzegając prawdziwą istotę rzeczy, będę traktował je zgodnie z ich znaczeniem. Zawsze pamiętaj o tej mocy danej ci przez naturę”.
– Marek Aureliusz, Rozmyślania, 8.29
Każdy, kto uczestniczył w zajęciach jogi lub zetknął się z naukami hinduistów lub buddystów, prawdopodobnie wie, czym
Jasność
Stoicyzm na dziś – 26 stycznia
Jedyna droga
„Pozbądź się fałszywych wyobrażeń z umysłu. Stale powtarzaj sobie: w mojej naturze leży powstrzymywać się od zła, pożądania i niepokoju; dostrzegając prawdziwą istotę rzeczy, będę traktował je zgodnie z ich znaczeniem. Zawsze pamiętaj o tej mocy danej ci przez naturę”.
– Marek Aureliusz, Rozmyślania, 8.29
Każdy, kto uczestniczył w zajęciach jogi lub zetknął się z naukami hinduistów lub buddystów, prawdopodobnie wie, czym
Mnie dziwi, że tucznika nie naliczają żadne jp, pdw chłopaki z Torunia ???? wszyscy widzą ile teraz wyciąga i stulejarza ciężko nie było by nakłonić na współpracę
#danielmagical
#danielmagical
"Widzi pan, kapitanie, dobrzy ludzie są dobrzy tylko w obalaniu złych ludzi. W tym jesteście naprawdę dobrzy, przyznaję. Kłopot polega na tym, że to jedyna rzecz, w jakiej jesteście dobrzy. Jednego dnia biją dzwony i pada zły tyran, a następnego wszyscy narzekają, że od upadku tyrana nikt nie wywozi śmieci. Ponieważ źli ludzie umieją planować. To element charakterystyki, można powiedzieć. Każdy zły tyran ma plan, jak rządzić światem. Dobrzy ludzie jakoś sobie z tym nie radzą."
Straż! Straż!
Możesz zapisać/wypisać się klikając na nazwę listy.
Masz problem z działaniem listy? A może pytanie? Pisz do IrvinTalvanen
! @Meyru @ahaw @Zwanek @mywu @tigitall @Drill @10minutzagodzine @mkcvxpu @Kavelach @niegadaj @malinowomalinowa @fiszu @bangshespregnant @szkarlatny_leon @PilariousD @Pan_Maruda @wygibus @c3po @top_czipsy @kosa1410