Wpis z mikrobloga

Może ktoś doświadczony we #freelance podpowie jaką ścieżką dalej podążać:

Od roku działam sobie we front-endzie, do tej pory jednak była to właściwie sama nauka i chciałbym wreszcie zacząć na tym zarabiać. Dobrze się czuję w HTML5/CSS3, znam JS i jQuery, różne narzędzia związane z front-endem, uczę się Angulara, potrafię też projektować.
Niestety, ale 90% dostępnych zleceń to wdrażanie styli do WordPressa - zleceń tworzenia jakiś statycznych stron jest o wiele mniej. Pytanie, czy warto douczyć się właśnie wdrażania do WP i tym się zająć? Niestety PHP nie znam, a Wordpressa tylko z poziomu administracji. Przy JS i Angularze nie czuję się jeszcze tak dobrze, żeby wykonywać dla kogoś jakieś aplikacje webowe. Może jakiś inny pomysł czym się zająć? Myślałem też o robieniu stylów i sprzedawaniu na themeforest, ale tutaj znowu porównując skórki HTML/CSS, a WordPressowe jest znaczna różnica w cenach i wszystko przemawia za tym, że jak już robić to tylko te drugie.

#frontend #webdev #webdesign #themeforest
  • 8
@garrfik: ja sprzątam/naprawiam instalki WP #!$%@? robota, ale płacą zajebiście. W zeszłym tygodniu zaszalałem i wysłałem ofertę analizy UX to dostałem maila, że za takie pieniądze to inny programista zrobi wszystko co sobie zarzyczą (cena to 200pln netto, bo tylko 4 podstrony bez wersji mobilnej, a narzekali na brak sprzedaży ( ͡° ͜ʖ ͡°) )