Wpis z mikrobloga

#policja #strazmiejska #gorzkiezale #boldupy #poznan Ja pier.. - Ja sie pytam, kiedy przepraszam zajmą się "ograniczaniem" szalonych kierowców na drogach?? Pewnie!! Za rowery się biorą, bo rowerzystę łatwiej jest złapać. Najlepiej to w ogóle zabronić poruszania się rowerem... http://www.gloswielkopolski.pl/wiadomosci/poznan/a/poznan-maja-ograniczyc-rowerowych-szalencow-w-parkach,10385724/2/
  • 28
@katyperry92: widziałem osobiscie w Szczecinie akcje jak w lesie (nie na żadnej alejce do tego celu) znikąd (albo raczej z miedzy krzakow) wyjechał rozpedzony buc na MTB i kobiecie psa przetrącił.... Maja #!$%@? z tymi swoimi extreme doznaniami jak ci od enduro i quadow.....
@kuraku: A kierowcy to niby znają przepisy?? Ile razy debile przejezdzają mi na przejscu dla pieszych jak mam zielone. Może tym by sie psy najpierw zajęły, bo jest to o wiele bardziej niebezpieczne dla pieszych, niż rowerzysta.
@epi: rower to zdrowie przede wszystkim - bo ruch to zdrowie. I tego nikt nikomu zabraniac nie powinien. Jak już, to niech autom zabraniają jeździć, bo to ani zdrowe dla kierowcy, ani bezpieczne dla pieszych.
@katyperry92: można zażywać ruchu na milion innych sposobów ;)

miejsce aut jest na jezdni, rowerów na ścieżkach rowerowych a pieszych na chodniku
i tego wszyscy powinni się trzymać ;)

bo to ani zdrowe dla kierowcy

@katyperry92: no chyba sobie jaja robisz :P
rozumiem, że zasuwanie na piechote 10km z 20kg cementu na plecach jest bardzo zdrowe?

ani bezpieczne dla pieszych

@katyperry92: jeśli łażą jak cielaki i nie uważają, to
@epi: a jak Ci przejeżdza autem na przejsciu jak masz zielone, to jest niby bardzo bezpiecznie wtedy? > "rozumiem, że zasuwanie na piechote 10km z 20kg cementu na plecach jest bardzo zdrowe?" - mówiłam o jezdzie samochodem w ogóle, wiadomo ze w niektórych przypadkach transport czegos autem jest po prostu konieczny.
@katyperry92: jedna, jak i druga grupa często jest siebie warta. Przykłady mógłbym mnożyć, choćby ostatnie: lecę sobie 100 km/h poza miastem, przede mną rowerzysta, który NAGLE wyciąga lewą rękę i nie oglądając się za siebie zaczyna skręcać. NO #!$%@? POZDRAWIAM. Inteligentne strasznie. Inny przykład - rowerzysta jadąc ulicą i widząc, że ma czerwone wjeżdża na chodnik, by za chwilę #!$%@?ć mi się przed maskę na zielonym świetle (nie było tam przejazdu
@epi: ale zabierają miejsce pieszym.
tak czy tak chyba najważniejsze w tym wszystkim jest, aby nie tworzyć wojenki piesi-kierowcy-rowerzyści, bo wszystkie te grupy czasem łamią przepisy.
@katyperry92: ja niedawno widziałam dwa identyczne audi zaparkowane tak, że rodzic z wózkiem by nie przejechał. i co wtedy? miałam dzwonić na policję, ale wiedziałam, że nie przyjadą.

@sissel00: Spoookoooo, nasi są na tyle mądrzy, że mając do dyspozycji parking zaparkują na p-poż. A nie byli na interwencji. Po zgłoszeniu, że takie auto stoi, dostałem pisemną odpowiedź, że nie dopatrzono się znamion wykroczenia drogowego (przypomnę, parking na p-poż, parkowanie w
Pobierz insystem - > @katyperry92: ja niedawno widziałam dwa identyczne audi zaparkowane tak,...
źródło: comment_o4cT2p1jZQkDDAOfI8tzigow9psaH7S5.jpg