Wpis z mikrobloga

On "wie", że będzie spadało, po prostu tym naganianiem chciał resztę narazić na straty :P ... mentalność psa ogrodnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
tak robi Bitmaniak, twierdzi że góra ale wypłaca z bankomatu dzień przed tymi "mega" wzrostami

@blink: oczywiście że wypłacam z bankomatu. Nie korzystam z fiatów . Na codzień trzymam BTC. Gdy idę np do netto wypłacam odpowiednią ilość BTC by zrobić zakupy. Proste i oczywiste. Nie interesuje mnie jaki jest obecnie kurs. Nie zależnie od kursu gdy muszę zrobić zakupy wymieniam BTC na bankomat na PLN i idę na zakupy.
  • Odpowiedz
Nie korzystam z fiatów . Na codzień trzymam BTC.

@BITmaniak: łooo (ʘʘ) tym zadziwiłeś mnie niesamowicie. Jeszcze jakiś rok temu nabijałeś się ze mnie, że pewnie jestem tak głupi, że trzymam wszystko w btc.
  • Odpowiedz
@pawlo74: ale dzisiaj trzymam wszystko w BTC. Jedynie gdy muszę iść do sklepu zmieniam na bankomatowe fiaty no bo narazie trzeba. Ale przydało by się by np netto biedronka lub inne markety wprowadziły przyjmowanie BTC. Ale musiałby to być jakiś szybki system. Żeby nie było tak że kolejka czeka na to aż dokonam wpłaty. Nie wiem może takie urządzenie z strony klienta które przykłada się do czytnika BTC w np
  • Odpowiedz
@pawlo74: no tak - ale karta Bitbay niczym się nie różni od zwykłej karty VISA. Karta BITBAY jest zasilana w PLN. Czyli na BITBAY wypłacasz BTC i PLN trafiają na kartę.
Po co płacić 140zł za kartę skoro mogę iść wypłacić w bankomacie bez karty usługą HALHASH. Jedynie faktycznie koszty wyjdą mniejsze w skali roku przy wykorzystaniu tej karty.
Ale brakuje takiego rozwiązania że KARTA jest np zasilona BEZPOŚREDNIO BTC.
  • Odpowiedz
@BITmaniak: nie znam szczegółów technicznych bo nie mieszkam w Polsce, gdybym mieszkał i musiał korzystać z fiata to zasilam kartę i po zawodach. Ja sam mam kartę Bitwala, zasilam ją BTC i płacę wszędzie gdzie można płacić kartą. Nie obchodzi mnie, że karta jest denominowana w euro. Jedynie co jest denerwujące to, że trzeba czekać aż zasilenie zostanie zatwierdzone około 1 dnia ale to ma się wkrótce zmienić i zasilenia
  • Odpowiedz
@pawlo74: no karta Bitbay jest zasilana chyba po 3 potwierdzeniach i nie trzeba czekać. No koszty faktycznie mniejsze bo 140zł opłaca się na rok. Np wypłata bez karty przez halcash to koszt 10zł za każdą wypłatę a więc dużo. Już powyżej 14 wypłat rocznie opłaca się mieć taką kartę.
  • Odpowiedz
@BITmaniak: no jasne, ja też zawsze patrzę na koszty w przypadku mojej karty nie było kosztów bo w promocji za darmo zrobiłem. Dla mnie też 140zł wydaje się dużo ale gdyby nie było wyjścia to kupiłbym tą kartę. Z tym, że na dzień dzisiejszy nie widzę takiej potrzeby bo konto w mBanku jest darmowe a koszt karty to 4zł miesięcznie. Sprzedaje bitki na bitmaszynie i zasilam natychmiast konto w mBanku.
  • Odpowiedz