Wpis z mikrobloga

@MamFarta: zarobki lepsze niz w #krajulipy (Polsce) ale niskie w porownaniu do krajow germaskich czy UK.. natomiast stosunek pensja - wydatki jest pozytywny. Zalezy od tego co sie robi.

Kultura - nie wiem dokladnie o co pytasz ale ludzie bardzo przyjazni i wyluzowani.. jak to przystalo na srodziemnomorski klimat..

bloga prowadzilem - do miesiaca wstecz - #summerbrake - pisarzem wielkim to ja nie jestem ale zapraszam:
  • Odpowiedz
@joniu: Jak wyglądają koszty życia vs. to ile zarabiasz? + gdzie pracujesz (jeśli to oczywiście nie tajemnica ^^)

Nie nudzi Ci się życie na wyspie, nie ogranicza mała przestrzeń?
  • Odpowiedz
@Dziarski_Henk: co do kosztow zycia i wydatkow pisalem w poprzednim komencie. jest pozytywnie :) ale jezeli ktos mysli o przeprowadzce samemu odradzam.. ciezko znalezc male mieszkanie.. mniejsze niz 2 sypialnie prawie niemozliwe..

zdecydowanie mala przestrzen jest dosc ograniczajaca.. gdyz sama Malta jest wielkosci Wroclawia.. mozna powiedziec ze cala wyspe objechalem i mam swoje ulubione miejsca ;) pomimo malej przestrzeni jest co robic tutaj..

@proes: jechalem w ciemno.. bez pracy
  • Odpowiedz
@temp666: wiele pytan od rodziny jest tego typu ;) - nie ma problemu.. Dlaczego? prosta sprawa bo nie maja co tutaj szukac.. oni celuja w staly lad zeby sie przemiescic wglad kontynentu wiec nawet nie chca tutaj trafic. takze wiekszosc albo uderza na Sycylie albo do Grecji..
  • Odpowiedz
@joniu: nie, chociaż planowałem, zarobki w moim zawodzie kończą się tam na dość niskim poziomie i w sumie tylko to mnie powstrzymuje, a to zdjęcie z końca czerwca, latałem obok czerwonej wieży na paralotni :)

Swoją drogą polecam te hobby, warunki klifowe masz tam idealne.
  • Odpowiedz
@fre4k: nigdy nie probowalem.. :) moze kiedys aczkolwiek nie czuje sie zbyt komfortowo w powietrzu :D wole zdecydowanie snorkeling..
  • Odpowiedz