Wpis z mikrobloga

ej, nie ogarniam tej nagonki na #lodz ze niby miasto meneli. Przeciez w takim #krakow czy #wroclaw jest ich sto razy wiecej, sa bardziej natarczywi i do tego macie cyganow ktorzy wciskaja jakies kwiatki i inne gowna xD nie mowiac o #warszawa gdzie zuli na samym centralnym jest wiecej niz mieszkancow Lodzi.
#niepopularnaopinia
  • 32
  • Odpowiedz
@Ania_taka: no ale az mi glupio takiego taga dodac. W tym tygodniu pierwszy raz od dawna pojezdzilem troche po Polsce, bo myslalem ze odkad mieszkam w Lodzi to reszta Polski poszla 100 lat dalej a tu #!$%@?. W Lodzi od jakis 2 lat jestem w stanie przejsc cala Piotrkowska z papierosem i nikt mnie nie zaczepi, a w takim wroclawiu wyszedlem na rynek z fajka to 2 chce fajke, jeden
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: no kurde, az zaluje ze nie wzialem GoPro ze soba, bo przeciez nie przetlumaczysz takiemu co w Lodzi nigdy nie byl, zna tylko z "Lodz, #!$%@?" i pocztowek z PRLu ze troche inaczej to teraz wyglada :D
  • Odpowiedz
@KD30: Ciężko mi porównywać dokładnie np. waw ale o ile w Łodzi żule są rozlani po całym centrum to w waw na centralnym w okolicach 3-4 w nocy jest noc żywych trupów. Żul na żulu. I póki można siedzieć w macu czekając na pociąg to jest fajnie ale niestety chyba o 3 albo 4 jest przerwa technologiczna i zaczyna się jazda :F Gdzie się nie spojrzy to żul. W tym
  • Odpowiedz
@KD30: Nie lubię się udzielać ogólnie w tych gównoburzach typu wojna miast. Niemniej jednak do Łodzi przylepiło się kilka stereotypów. Trzeba też przyznać że gdy cały przemysł Łodzi padł na ryj, to Łódź była biedna, budynki się sypały, pracy nie było. Teraz już bardzo mocno się to zmieniło. Ale jednak Łódź i menele to troszkę nieporozumienie, na tle innych miast to tutaj jest ich niewspółmiernie mniej. W tym tygodniu jadłem
  • Odpowiedz
@ajaracki: nie no, buldupie bo pierwszy raz od 3 lat odwiedzilem Wroclaw i jesli to ma byc europejska stolica kultury to ja znam chyba inna definicje slowa "kultura". Juz pomijajac zuli, jak Wy #!$%@? wytrzymujecie z tymi cyganami wciskajacymi kwiatki oO?
  • Odpowiedz
@KD30: Wawa, Wroc i gownie Kraków to standard jesli chodzi o meneli. Ale w szoku byłem ile meneli było teraz w Gdyni w centrum! Jeżdzę od lat na Openera i tylu kloszardów nigdy tam nie było.
  • Odpowiedz
@michalec: no pewnie też na Openera przyjechali. To tak jakby się dziwić, że w Kostrzynie w czasie Woodstocku jest kilkaset tysięcy żuli :D
  • Odpowiedz
@KD30: Gdyby u nas byli turyści w tej skali co w innych miastach to by i się pojawili cyganie z kwiatkami :D Przy imprezach masowaych tez i u nas łażą. A co do meneli to racja, u nas jakoś przetrzebili ich populacje nie wiem z czego to wynika, w sumie jest tylko kilku charakterystycznych i to wszystko (rastamon, z naturalnymi dredami, ćpunka z klejem na wozku inwalidzkim) a poza tym
  • Odpowiedz