jestem ekspertem od nieudanego challengu, możecie zadawać pytania.
a tak serio to nawet nie spinam jakoś szczególnie o te moje niepowodzenia, ja nie wiem jak niektórym udaje się wytrzymać tyle czasu, jaka jest wasza motywacja, co was powstrzymuje, mi się jedynie udawało długo wytrzymywać jedynie jak byłem w podróży albo miałem z kimś zakład, tak to jakoś chciałbym się od nałogu uwolnić ale z drugiej strony to chyba nie wiem po co...
@outro: z tego co piszesz, że już kilka razy próbowałeś przestać, to już jest patologia w pewnym sensie, jak to mówią co zobaczyłeś to nie odzobaczysz, a umysł już dawno spaczony i w przyszłości może to oddziaływać na twoje pożycie seksualne
@outro: Myślę że może pomóc czytanie o tym. Dowiadywania się dlaczego warto to robić. Ogólnie doedukować się w tej sprawie (np. na reddicie nofap możesz poszukać, lub się popytać o jakieś artykuły czy badania naukowe. Warto też ogarniać argumenty przeciw nofapowi, może to nofapowcy się mylą). Na youtubie są też filmiki ludzi uczestniczących w tym, opisujących efekty, są i tacy co patrzą na to sceptycznie podchodząc do tego. Oglądając takie
a tak serio to nawet nie spinam jakoś szczególnie o te moje niepowodzenia, ja nie wiem jak niektórym udaje się wytrzymać tyle czasu, jaka jest wasza motywacja, co was powstrzymuje, mi się jedynie udawało długo wytrzymywać jedynie jak byłem w podróży albo miałem z kimś zakład, tak to jakoś chciałbym się od nałogu uwolnić ale z drugiej strony to chyba nie wiem po co...
#nofapchallenge
a zakład pomoże i mi, i Ci :D
Na youtubie są też filmiki ludzi uczestniczących w tym, opisujących efekty, są i tacy co patrzą na to sceptycznie podchodząc do tego. Oglądając takie
@outro: No i bardzo dobrze, nie powinno się przesadnie przejmować. Jak upadniesz trzeba powstać i iść od nowa i tyle.