Wpis z mikrobloga

Wiadomo, że przemówienie Niesiołowskiego było typowe dla niego nacechowane różnymi, niepotrzebnymi porównaniami ale miało też mnóstwo uwag celnych.

W Wiadomościach natomiast pokazali dwa najgłupsze porównania, usprawiedliwili posłów czemu wyszli z sali na debacie o ich ministrze, po czym opisali go jako chama i niby można pomyśleć, że tyle starczy. Otóż nie. W materiale pokazana była Szydło jak dobrze zaczęła przemówienie (zaorała szczerze mówiąc), potem komentarz dali: poseł PIS, następnie JE Kaczyński, a na koniec jeszcze w studio był sam Macierewicz, który jedyne zdanie jakie powiedział parafrazując: "wszystko zło to PO i ta debata tylko to potwierdza". Pełna różnorodność.

I niech ktoś teraz powie, że TVN był w takim razie nieobiektywny kiedyś to go wyśmieję. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#tvpis #neuropa
  • 14
@emdey: Jest gdzieś to przemówienie Niesiołowskiego? Bo wszyscy się tak tym podniecają, że czuję się wykluczony... Gardzę stylem Niesiołowskiego, bo parlament to nie Wykop, a on sam to nie koroluk, ale chętnie obejrzę, skoro tyle tam konkretów.
@koroluk: Jestem w połowie i już Niesiołowski jest spokojny, bo przemawia do swoich, no i całkiem nieźle to robi. Ale trudno nie zmasakrować Macierewicza, to jak udowadniać, że Maciek z klanu ma downa. Można, ale jaka jest tego celowość? Wszyscy dookoła będą to widzieć, a Maciek (PiS i zwolennicy) i tak nie zrozumie...

Niesiołowski na temat finansowania kościoła (w tle temat też o homoseksualistach, chociaż wiem, że ten ruch raczej popiera):
@koroluk: ale ja stawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

osobiście nie lubię chamstwa, tego zresztą nie lubię także w Twojej retoryce, kto prezentując swoje poglądy uwłacza drugiej stronie, musi być o swojej prawdzie dogmatycznie przekonany, taki zabieg kojarzy mi się raczej z napychaniem ego, niż rzeczową dyskusją, jak napisał @jakubito po co mi kolejny raz to samo, okraszona "hoho" inwektywami w przeciwnika, ( ͡° ʖ̯ ͡
@koroluk: Macierewicza wywaliłbym jako pierwszego, ale w tej kolejce stałby też Niesiołowski. A szkoda, bo Niesioł nie jest głupi. Tak jak pisałem: przypomina mi ciebie. Z jednej strony to słownictwo przyciąga ludzi, a z drugiej odpycha. Przez to PiS miał argument, że wyszedł z sali i że nie podjął zbytnio konfrontacji z Niesiołem. Do ciebie nic nie mam bo to Wykop, ale rzeczywistość, a tym bardziej parlament, powinna cechować się pewną