Wpis z mikrobloga

@makapakaninja: Zrób też sobie taki test - zaparz normalnie kawę i zostaw ją przykrytą. Na drugi dzień spróbuj zimnej i sprawdź jak smakuje. Ja tak wyeliminowałem w swojej drugiej kawowej warce kwaśnego Jacobsa! Potem kupiłem w herbaciarni u kolegi 100% paloną Robusto i powiem Ci, że zmiana była mega!
  • Odpowiedz
@makapakaninja @kontra Jak autor zacytowanego postu dorzucę kilka słów. Piwo leżakuje już 3 miesiące. W smaku jest znakomite - bardzo wyraźna paloność i bardzo wyraźna kawa, bardzo znikome posmaki kwaskowatości z kawy. Używałem kawę 100% arabica (chyba davidoff). Świeżo zmieloną kawę dałem od razu po wyłączeniu palnika w ilości z tego co pamiętam (do sprawdzenia) 150g - warka standard 20L.
Jak masz pytania to pisz.
  • Odpowiedz