Wpis z mikrobloga

MIreczki, wraz z #rozowypasek udajemy się do Włoch, lądujemy w prowincji Bergamo - mamy pare pytan do doswiadczonych, ogarnietych juz mireczkow. Nasz cel to całe cinqueterre(Bergamo>Milano>La Spezia), ale tez nie chcemy za duzo kasy wydac, ostatecznosc to pole namiotowe ale czy ktos moze tam byl i ma jakies rady, gdzie mozna sie kimnac na 5 nocy w cinqueterre za około 600-700pln za osobe(jak warto doplacic to okej)? Moze jakis ciekawy poradnik, przewodnik online, rady od doswiadcoznych juz czy cos? :) Troche juz ogarnliesmy jak dojechac, transporty itp ale problemem jest nocleg - torb nie zostawi sie pod namiotem :(

#podroze #wlochy #turystyka #pytanie
Pobierz Pirzu - MIreczki, wraz z #rozowypasek udajemy się do Włoch, lądujemy w prowincji Berg...
źródło: comment_6zcyx0kknyWyfGXvpZlsDPHxTMCPjUtz.jpg
  • 7
@Pirzu: ogólnie to radziłabym Wam jednak zostać w Begramo, zamiast pchać się do Mediolanu, moim zdaniem jest znacznie bardziej malownicze i spokojne.
Sama przerabiałam trasę Bergamo (lotnisko) - Mediolan, koszt takiego połączenia to 4-5 euro, bilety można kupić na miejscu ale można też zarezerwować (terravision i orio ).
Jeśli chodz o noclegi to mam taki mały protip na szukanie noclegów, który sprawdził mi się zarówno w Chile jak i Serbii (we
@toziemniakizostaw: Ale bergamo pierwsza noc nocujemy, autobusem/pociagiem do mediolanu nastepnego dnia z rana i z mediolanu OD RAZU do la spezia i stoimy w Cinque Terre 5 dni - taki plan. Ale drogo jest - AirBNB jest nawet drogie (400pln za noc na dwie osoby :/).
@Pirzu: byłem na kempingach 3-6 gwiazdkowych, zazwyczaj wygląda to tak że teren jest ogromny, znajdują się tam baseny, restauracje, sklepy, boiska do kosza/piłki, place zabaw, dostęp do morza z własną plażą
na dobrą sprawę nie trzeba się stamtąd ruszać ;)
co do namiotów
są całkiem duże, mają dwa "pokoje" z normalnymi łóżkami, stolikami, szafkami w przedsionku jest nawet kawałek kuchni żeby sobie coś upichcić ;)
co do bezpieczeństwa
nawet w namiocie