Aktywne Wpisy

rales +1185
ZGODNIE Z OBIETNICĄ WOŁAM OSOBY, KTÓRE CHCIAŁY BYĆ POINFORMOWANE W DNIU DYMISJI FERNANDO SANTOSA ZE STANOWISKU SELEKCJONERA REPREZENTACJI POLSKI W PIŁCE NOŻNEJ
Ponury Bajerant był trenerem Białych Orłów 7 miesięcy i 22 dni.
13 września 2023 roku przestał on pełnić obowiązki selekcjonera reprezentacji Polski.
Link do wpisu:
https://wykop.pl/wpis/70160893/zaplusuj-ten-wpis-a-zawolam-cie-w-dniu-dymisji-zwo
Ponury Bajerant był trenerem Białych Orłów 7 miesięcy i 22 dni.
13 września 2023 roku przestał on pełnić obowiązki selekcjonera reprezentacji Polski.
Link do wpisu:
https://wykop.pl/wpis/70160893/zaplusuj-ten-wpis-a-zawolam-cie-w-dniu-dymisji-zwo

BArtus +379
#krakow #psiarze #takaprawda #pieseczkizprzypadku ##!$%@?
Taka sytuacja dziś na Bronowicach ಠ︵ಠ #!$%@?ć prądem patusiarskie kundle.
Taka sytuacja dziś na Bronowicach ಠ︵ಠ #!$%@?ć prądem patusiarskie kundle.

Faktycznie jest to o wiele lepsze niż ściąganie zawodników po to żeby grali dla danego kraju.
Mnie #!$%@? tu wielkie oburzenie, ze ktos smial to w ogole zauwazyc, ale zeby to komus przeszkadzalo? #!$%@? nam wlasciwie do tego, kto gra w kadrze Francji i co sie w ich kraju dzieje ;)
Maja duzo czarnoskorych bo to kolonialny kraj i tyle. Zarobili na tym duzo kasy ;)
edit: a jak za pare pokolen dla nas beda grac naturalizowani Ukraincy, to zle
@alejandra15: Jak się porządnie zastanowię to tak. Traktuje to na takim samym poziomie.
bo ich reprezentacja w ping ponga w to w 3/4 Azjaci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zresztą jakby się człowiek uparł to USA mogliby reprezentować jedynie Indianie. Reszta to typowy zlepek napływowców.
Tak samo jak Afryce przeszkadzało, jak cały XIX wiek orał ją bez wazeliny cały świat, w tym dość mocno Francja. A jako gracz #eu4 wiesz, jak te dwie kwestie są ze sobą nieodłącznie związane.
Najpierw gnoiliśmy jako cywilizacja europejska
Nie no do końca cały świat.
Wiem
Nie oburzam się z tego powodu. Do tego nie zacząłem traktować czarnoskórych jako równych mi bo nigdy nie miałem powodu uważać inaczej. Ba, równie dobrze to
nie wierzę, że ktoś ma tak #!$%@? pojmowanie reprezentacji narodu/społeczeństwa
Nie rozumiesz. Nie chodzi mi o to że stwierdzam że Francuzem może być tylko biały gość z głupią czapką, kiepskim wąsem i rogalikiem w dłoni. Chodzi mi o to że reprezentacja Francji odbiega od mojego wyobrażenia. Jak i pewnie wielu innych. Nie ma co się tu doszukiwać masowego rasizmu na wykopie jak to niektórzy stwierdzają w tym tagu (chociaż o
Fascynowalem się Francją Zidane'a ale teraz ta kadra to kpina.
Niby niewielka różnica jeśli chodzi o Francję ale biali chcieliby tam mieć jednak białych reprezentantów. Albo przynajmniej większość.
Inna różnica jest taka że piłkarze tamtej kadry mieli trochę inne zdanie na tematy społeczne od roszczeniowych czarnych gwiazdek i patrzyło się na to przychylnym okiem.
We Francji
Bo w piłkę grają najbiedniejsi. Zobacz francuską reprezentację rugby. W siatkówce masz jednego Ngapetha. Wśród szachistów także nie masz prawie czarnoskórych.
Ta, bo sport zawodowy to wcale nie jest ciężka praca
@Paszko_Rymbaba: O tym własnie mówię. Niby nie twierdzę że nie mogliby być Nigeryjczykami ale jednak jakbym słyszał że ktoś tam gra z nimi to bym się zdziwiłbym jakbym zobaczyć drużyne złożoną z białych po stronie Nigerii.