Wpis z mikrobloga

@AnonimoweMirkoWyznania:

Od jakiegoś czasu nie chce się golić, płacze że ją to boli

To już czyste lenistwo. Wystarczy trochę poczytać o podrażnieniach po goleniu i jak sobie z tym radzić.
Z tego co czytam to jej owłosienie to najmniejszy problem. Problemem jest tu zaniedbywanie się i oczekiwanie, że wszystko będzie ok, bo przecież ją kochasz.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania polecam depilację twardym woskiem, po regularnych zabiegach owłosienie się zredukuje trochę i włos się osłabi. Po kilku latach można redukcja może sięgnąć ponad 50%. Kup jej może jakiś bon na taką depilację, pierwsze wizyty mogą ją boleć jak cholera, ale warto. I przede wszystkim porozmawiaj otwarcie i szczerze. Mam kolegę, który zerwał z laską, bo się nie depilowała
  • Odpowiedz
  • 234
@AnonimoweMirkoWyznania wiesz co? To mi wygląda na hirsutyzm (objaw policystycznych jajników). Weź ją lepiej wyślij do ginekologa (serio mówię, nie mam zamiaru kogoś pojeżdżać czy się nabijać). Prawdopodobnie ma problemy hormonalne, jeżeli rzeczywiście ma takie owłosienie jak na fotach
  • Odpowiedz
Anon: Jak ją szczypie, to niech się chociaż golarką ogoli, taką elektryczną. Będzie to musiała robić częściej, ale faceci też się golą codziennie i żyją. Nie bądź #!$%@?ą i powiedz jej, że jesteś samcem hetero, a takie włochy kojarzą Ci się z facetami.

To jest anonimowy komentarz.
Zaakceptował: Zkropkao_Na
  • Odpowiedz
bo sama się wstydzi.

@AnonimoweMirkoWyznania: głupota lvl over nie umiem określić. Lekarz, który leczy chorych ludzi skiśnie jak zobaczy owłosioną dziewczynę, normalnie żenada xD nie.
Zabierzcie się za ten problem poważnie, bo jeśli to od hormonów to nie ma żartów, możecie być pewni.
Co do golenia, to nikt nie każe jej golić żyletką na zero ani tym bardziej pod włos. Niech goli z włosem, a część trymerem i po kłopocie.
Aha, hirsutyzm może być również samoistny, ale może być wywołany np długotrwałym przyjmowaniem sterydów, więc niekoniecznie
  • Odpowiedz