Wpis z mikrobloga

Komentarz jednego z użytkowników pod wpisem w gorących o Legii skłonił mnie do wyrażenia wątpliwości - co mają w głowie ludzie, którzy tak jadą po nielubianych klubach piłkarskich? Mieszkam w Nowej Hucie i generalnie dla mnie to chleb powszedni, że gdzieś w oddali słyszę przyśpiewkę "Wisła to stara #!$%@?" czy widzę napisy na śmietniku "Bufet Żydów", itd. itd. Ale serio, nie wiem skąd bierze się taki hejt na.. no właśnie - nazwę klubu? Działaczy? Piłkarzy? Stadiony? xD Niech mi ktoś to wytłumaczy jak krowie na rowie. Jeszcze zrozumiem, że można kogoś wyzywać od starych #!$%@? jak Cię pobił, jak przejechał Ci na drodze ojca czy przeleciał siorkę bo się uchlał. Ale klub piłkarski, który rywalizuje w sporcie jakim jest piłka nożna z innym klubem piłkarskim, któremu kibicujemy? Wołam @Strzelacz bo jego elokwentny komentarz wywołał to pytanie
#pilkanozna #patologiazewsi #patologiazmiasta #sebix #seba #nowahuta #sport
Pobierz kemping - Komentarz jednego z użytkowników pod wpisem w gorących o Legii skłonił mnie...
źródło: comment_kw6FfUA3wkDJzqqTVoJnPsK5hhad2ysl.jpg
  • 6
@nebrazka: nie no nie chodzi mi o zgłaszanie :D tylko o zjawisko, bo to jest bardzo powszechne i chciałbym wiedzieć dlaczego. Na pewno na mirko są goście, co chodzą na mecze i tak krzyczą
@kemping: mnie też to zastanowiło ostatnio. Miałem takie przemyślenia czym właściwie jest ta mityczna "miłość do klubu", do piłkarzy? nie, bo skład się często zmienia, zawodnicy odchodzą,przychodzą. Do trenerów, działaczy, zarządu? też nie, bo oni też się często zmieniają. Do stadionu? no stadion jak stadion, to tylko obiekt, a nie istota sportu. No to do czego w końcu? Doszedłem do wniosku, że ta miłość do klubu nie ma właściwie nic wspólnego
  • 0
@kemping no. To takie patolskie podejście, jakaś irracjonalna nienawiść do dokładnie takich samych ludzi, ale urodzonych w innym mieście