Wpis z mikrobloga

Mirki czego uczyć się dalej?

Siedzę w .NET (C#), interesuje mnie backend, znam UWP, WinForms, LINQ, XAML, SQL, SSRS. Zastanawiam się nad:
-Entity Framework (zrobiłem parę projektów z EF, ale nie wymagały one specjalnej znajomości tego środowiska)
-WCF
-MS SQL Server (podobnie jak z EF, tylko podstawy mi były potrzebne)
-Podszlifować UWP (dopiero od 2 miesięcy siedzę w tej technologii, przeczytałem książkę i zrobiłem 1 większy projekt)
-cos innego
#csharp #programowanie #dotnet
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dalamar: Dwa lata temu miałem dylemat co wybrać - zdecydowałem się na C# i nie żałuję. Chcę w tym języku pisać, bo jest wykorzystywany w nowych technologiach i oferuje ogromne możliwości (pomijając już takie rzeczy jak .NET i VS).

@AB47: Do MVC nawet przeczytałem książkę, ale żadnych projektów nie robiłem. Poza tym mogę się mylić, ale MVC powoli odpada (info od kolegi frontendowca) i zazwyczaj wiąże się z
  • Odpowiedz
@AB47: Sama technologia nie, ale zdecydowana większość ofert pracy dla programistów MVC wymaga znajomości frontendu. Mój kolega mówił, że teraz wszyscy chcą mieć SPA. Jakbym miał się za coś brać, to wolałbym, żeby to były przyszłościowe technologie.
  • Odpowiedz
@AB47:

No i C# ma Visual Studio

xDD
Nawet nie chce się czepiać C#, jak dla mnie do webu był wygodniejszy niż Java (ugh, czemu ja się uczyłem Javy skoro mnie web dev ani trochę nie interesuje) gdzie muszę nastukać 200 małych obiektów w springu by cokolwiek zacząć z tworzeniem API na jsonie.
Ale Visual Studio? Przesiadka z intellijki do visuala na czas robienia w C# była jak przeprowadzka z villi
  • Odpowiedz
@bazingaxl: To nie ja rzuciłem tym argumentem. To Ty powinieneś udowodnić, skoro wyszedłeś z takim argumentem. Mimo wszystko nie warto kontynuować tej rozmowy, bo zamiast coś konstruktywnego napisać zaczynasz hejtować język i jego sytuację na rynku. Kłócenie się nie jest moim celem, pomijając, że ten wpis dotyczy czegoś innego.
  • Odpowiedz
Ale Visual Studio? Przesiadka z intellijki do visuala na czas robienia w C# była jak przeprowadzka z villi na ulicę.

Niby masa opcji, ale podstawowe potrzebny nie są zaspokojone i praca to mordęga. To nawet podpowiadać nie potrafi.

@GotoFinal: Po prostu przyznaj, że nie ogarniasz VS a nie p--------z głupoty :D
  • Odpowiedz