Wpis z mikrobloga

Przedmiot: Dysk SSD firmy KingDian o pojemności 240 GB (MLC)
Cena: 51,99$
Link do recenzji: http://cebula.online/chinski-dysk-ssd-kingdian-s280-kontra-koreanski-samsung-840-evo-czy-tani-ssd-moze-byc-dobry/

Dysk bardzo dobry, szczególnie biorąc pod uwagę cenę/osiągi. Co do trwałości to użyto w nim kości MLC, a nie badziewnych TLC jak w moim Szajsungu, więc możliwe, że chiński dysk przeżyje koreańca. Więcej info wraz z benchmarkami w recenzji, której link znajdziecie wyżej. W recenzji znajduje się też mój reflink do Giving Assistant, dzięki czemu nowi użytkownicy mogą kupić ten dysk za 9 dolarów mniej ( ͜͡ʖ ͡€)

Wołam #itemyzchin #aliexpress #gearbest no i może #komputery
schreder - Przedmiot: Dysk SSD firmy KingDian o pojemności 240 GB (MLC)
Cena: 51,99$...

źródło: comment_d3PSvoyFASlegfCwIWMSMCsW2XF6Oxv0.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jaro070: Kingston super firma, znana ze swoich przekrętów. Polecam, dla mnie ryzyko podobne, choć gwarancja teoretycznie mniej problematyczna chociaż wątpię, żeby się popsuł na gwarancji.
  • Odpowiedz
@schreder: chcę przyśpieszyć rodzicom domowy komp najniższym kosztem. Teraz jest za 34 dolce to ok 134 zł i tak sobie myślę czy dorzucić do GOODRAM CX200 120GB 2,5" (SSDPRCX200120) albo SANDISK SSD PLUS 120GB 2,5" (SDSSDA-120G-G25) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lukazh: jak nieduża dopłata to bym dopłacił. Właśnie leci do mnie ssd pny i kingfast na mlc do testowania także możesz się wstrzymać bo po recenzji jeden będę sprzedawał bo już ich nie mam gdzie montować powoli
  • Odpowiedz
@schreder: okej, czekam na recenzję :) GOODRAM CX200 120GB 2,5" (SSDPRCX200120) to ok 170 zł, więc 36 zł różnicy. Tylko nie znam się, bo nie wiem czy porównuję jakościowo podobne produkty :)
  • Odpowiedz
@lukazh: popatrz bo może któryś na mlc będzie to wtedy zdecydowanie warto dopłacić. Chociaż jak mało będzie dysk pracował i nie będzie 100gb danych dziennie mielił to raczej się nie rozwali szybciej niż za 10 lat.
  • Odpowiedz
@TrebuniTutek: dwa dyski Netac i jeden kingdian działają do dziś. Mam też Kingfasta F9 500gb na mlc ale jeszcze nie używam, bo czekam aż procki stanieją do pc xD Tego pierwszego bym nie brał (ale tylko z wyglądu w sumie, tak to nic nie wiem o nim).
  • Odpowiedz
Ja miałem pecha, kupiłem Kingdian'a 60GB i po kilku miesiącach padł (około 300h pracy miał). Bardzo zwolniły odczyty z dysku w końcu nie wstał windows. Dysk po podłączeniu do innego kompa jest widoczny , można z niego kopiować dane ale nie można na nim wykonać żadnych zmian. Nie można sformatować, skasować danych, zapisać danych. Działa jakby był w trybie tylko do odczytu (a nie jest). Nic go nie rusza, ani gparted ani
  • Odpowiedz