Aktywne Wpisy
pieknylowca +519
Dzień matki u inwestorów #frajerzyzmlm
źródło: IMG_20240526_080453
Pobierz
K_R_S +56
wychodzi na to że nawet uwzględniając kopalnie litu i inne koszty wytwarzania, to i tak auta spalinowe emituja dużo więcej CO2.
Wrzucam bo sam nie wiedziałem. Nie znam odpowiedzi na pytanie 'i co z tego'
#motoryzacja
Wrzucam bo sam nie wiedziałem. Nie znam odpowiedzi na pytanie 'i co z tego'
#motoryzacja
źródło: temp_file6627286092721523086
Pobierz

Już mnie cholera trafia:
Mam taki kod:
Wartość w kolumnie o numerze 20, która jest wartością wyszukiwaną przez VLookUp jest datą i ma być powiększana o 1 dzień.
Wywala mi cały czas błąd 1004. Jeśli usunę + 1, wszystko działa ok. W tabeli w której są wyszukiane daty na pewno znajduje się podana wartość. Próbowałem dawać zmienną, w ten sposób:
ale to nic nie daje. Taki kod natomiast działa:
Ale nie chcę nadpisywać wartości w kolumnie 20, ani tworzyć kolejnej kolumny, bo to będzie oznaczało, że przegrałem :P
Nie napisałeś w jakim formacie jest ta data/godzina. Jeśli chcesz dodać godzinę do wyszukiwania to dodajesz nie 1 a 0,041666667
Dlaczego w ogóle vlookup a nie find.
Bez sensu to dla mnie.
Cells(x,y)powinno byćCells(x,y).Value2. Cells jest właściwością typu Range, czyli obiektem, zatem działanie+1nie ma sensu. Czemu zatem:Cells(i, 20) = Cells(i, 20) + 1Działa, choć zgodnie z tym co napisałem wyżej, nie powinno? Bo w VBA jest jeszcze coś takiego, jak właściwości domyślne i kod automatycznie tłumaczony jest na:
Cells(i, 20).Value = Cells(i, 20).Value + 1Jednak to, czy właściwość domyślna zostanie użyta,
Jeszcze raz dzięki!