Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Kadet20 +36
W 2021 roku kupowałem 51m2 mieszkanie na obrzeżach Warszawy za niecałe 400k (Dokładnie 392k, w cenę wliczone było też już miejsce postojowe oraz "pakamerka" w garażu podziemnym na różne graty. Wahałem się wtedy długo kupować czy nie, czasy Covidu, wszyscy wieszczyli rychły upadek bańki w nieruchomościach i dużo niższe ceny zaraz po końcu pandemii. Na tagu byłem delikatnie mówiąc j*bany od debili że chce kupować bo będzie dużo taniej.
Z racji tego
Z racji tego
Żadna 'ojczyzna' nie jest warta aby za nią umierać i w trakcie wojny należy uciekać lub odmówić pójścia na front. Nie decydujemy o miejscu naszych urodzin, równie dobrze mogliśmy się urodzić w Arabii Saudyjskiej lub Burundi. Urodziliśmy się w Polsce, której nie jesteśmy nic winni. Spójrzmy na II wojnę światową, bo ten przykład idealnie obrazuje absurd umierania za kraj. Miliony młodych ludzi poszło walczyć na front i zginęło mając te 18-25 lat, w kwiecie wieku. Tymczasem ci okrutni 'zdrajcy' i 'uciekinierzy', którzy uciekli z kraju zagranicę przeżyli 80-90 lat w spokoju. To niehonorowe? Powiedzcie to tym wszystkim młodym trupom, którzy umarli na marne. Tak, na marne, bo o losie reszty Polaków i tak decydowali Stalin z Rooseveltem a nie 'bohaterstwo' młodzieży. Gdyby dziś doszło do wojny to od razu uciekłbym z kraju. Nie mam zamiaru ginąć za kreski na mapie i chore ambicje polityków. Jeśli ktoś tak robi to jest dla mnie niespełna rozumu, a jeśli naucza dzieci, że powinny oddać życie za Polskę to odbierałbym mu prawa rodzicielskie. Nie mógłbym uciec? Odmówiłbym walki i żył w spokoju z dala od głupich walk o flagi. Życie jest największą wartością, mamy je jedno i należy je w pełni wykorzystać. Tylko bez gadania, że idąc na wojnę nie chcemy ginąć, tylko zabijać innych. Samo pójście na front to oznaka, że jesteś gotów oddać życie.
#ankieta #patriotyzm #neuropa #4konserwy #polityka #wojna #polska
Oddałbyś życie za Polskę/Poszedłbyś za nią walczyć?
wyrażasz te swoje poglądy o wątpliwej wartości naukowej jako prawdy ostateczne, trochę śmiechłam.
@oooomakarena: To, że nie mógł mieć moich poglądów żyjąc ponad 100 lat temu.
Idąc twoim tropem myślenia ograniczeni byli wszyscy, którzy żyli przed tobą, także pitagoras, kopernik i einstein; ty zaś będziesz ograniczony w stosunku do przyszłych pokoleń. twoja teoria zakłada, że każde pokolenie jest inteligentniejsze i doskonalsze, jednak praktyka pokazuje, że wcale tak nie jest - wciąż istnieją analfabeci, debile,
Komentarz usunięty przez autora