Wpis z mikrobloga

@Shodan56: zadajesz pytanie na które znasz odpowiedź? Już pomijam, że dawniej nie każdy kto z tych czy innych powodów nie powinien jeść glutenu o tym wiedział... ale no poza tym to po prostu taka sama bzdura jak żywność ekologiczna, nie-gmo, niechęć do szczepionek, chemtrails itd. Ale faktem jest, że poza pewnymi wyjątkami (jak produkty gdzie mąka tradycyjna jest zastępowana kukurydzianą i to tyle) to te rzeczy są zazwyczaj zdrowsze... ot, przypadkowo.
  • Odpowiedz
@Shodan56: od lat są ludzie z chorobami czy nietolerancją glutenu choć w porównaniu do popularności diety bezglutenowej są mniejszością. Dla tej pierwszej grupy są, a przynajmniej oryginalnie były informacje na produktach, że nie zawiera glutenu, bo im może szkodzić nawet minimalna ilość, funkcjonuje pojęcie skażenia glutenem i stąd np informacja w reklamie leków chyba marki No-spa. Faktem jest, że dla większości ludzi gluten jest nieszkodliwy, jest to mieszanina naturalnych białek występująca
  • Odpowiedz
@Shodan56: mam ziomka ktory jest glutenfree. Za kazdym #!$%@? razem pyta o sklad/ w piekarniach pyta o chlepek glutenfree. Ale jak zglosnieje to burgera moze #!$%@?. Poznej rzekomo pije jakies witaminki i luz. Beka z ludzi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz