Wpis z mikrobloga

Miraski planuję zakup telewizora, bez wodotrysków, wystarczy FullHD, ważne żeby miał 50cali, dobre kąty widzenia, 120Hz i musi być dostępny w Media Markt :)
Wstępnie wybrałam dwa modele polecane na benchmark:
- Panasonic TX-50DS630E za 2800zł
- Sony KDL-50W805C za 3300zł

I jestem w kropce, nie wiem co wybrać, ich parametry dla mnie jako laika wyglądają podobnie, a nie znalazłam porządnej porównywarki tv, żeby były oba te modele. Na ceneo Sony ma sporo rożnych opinii, a Panasonic żadnej, więc nawet nie mogę porównać wad i zalet ( ͡° ʖ̯ ͡°) Może ktoś bardziej biegły w temacie się wypowie i doradzi?

#telewizory #telewizja #smarttv #elektronika #mediamarkt
  • 7
@californication: 6 lat temu kupiłem Panasonica bez wodotrysków. Ot, 47cali, podświetlenie led, ethernet, usb. Dałem za niego podobne pieniądze jak Ty. Dostałem gratis 5 lat gwarancji producenta. Telewizor jest codziennie włączany i wyłączany po 10-15 razy i chodzi około 12 godzin dziennie. Do tej pory nic. Polecam. Film w fullhd z pendrive na usb 2.0 ciągnie aż miło. Większość kontenerów obsługuje i sam od razu podpina napisy. Ani razu się nie
@Xemioza właśnie wybrałam Sony w wersji 807c czyli ze srebrną ramką, jak na razie nie mam zastrzeżeń. Obraz żyleta, czerń jest czarna, dość intuicyjne menu. Nie miałam jeszcze czasu dobrze nad nim przysiąść i nie połączyłam z wifi, więc jest bez aktualizacji. W weekend przydała się funkcja wifi direct do wyświetlania kopii ekranu smartfona na tv, pokazalam rodzinie zdjęcia z wyjazdu. Nie mogłam jej znaleźć, ale sony ma wbudowaną pomoc, która działa
Pobierz californication - @Xemioza właśnie wybrałam Sony w wersji 807c czyli ze srebrną ramką...
źródło: comment_10XwpQXoS13wzXHd7CF6wjIrrXePVZbB.jpg