Wpis z mikrobloga

Alan Turing. Mężczyzna dzięki, któremu mamy komputer, wypok, pcmasterrace, konsole, wszelkie systemy informatyczne, smartfony... wszystko. Mężczyzna dzięki któremu mogę teraz napisać ten wpis.
Zaczął coś, dzięki czemu możemy się cieszyć współczesną technologią.

Alan opracował pierwszy komputer. Pierwsze urządzenie, które było w stanie wykonać algorytm. Opracował też "test Turinga", dzięki któremu można zdefiniować sztuczną inteligencję. Miał ogromny wpływ na rozwój kryptologii. Przykładowo, stworzył urządzenie, które łamało Enigmę.

No ale Alan był również gejem. Co ówczesnym konserwatystom się nie spodobało.

Z wiki

W 1952 roku włamano się do domu Alana Turinga, który poinformował o tym fakcie policję. W wyniku jej śledztwa Turing potwierdził, że jest homoseksualistą. Wówczas został oskarżony o naruszenie moralności publicznej, wytoczono przeciwko niemu proces. Sąd dał mu wybór: więzienie albo terapię hormonalną. Turing wybrał terapię – konsultacje z psychiatrą i roczną kurację hormonalną – polegającą na przyjmowaniu estrogenu (kastracja chemiczna). Skutkiem ubocznym kuracji była między innymi ginekomastia.

Wskutek skazania stracił certyfikat dostępu do poufnych informacji oraz odsunięto go od badań związanych z konstrukcją komputera. 7 czerwca 1954 Turing zamknął się w swojej sypialni i popełnił samobójstwo.

Oto skutki "leczenia" homoseksualizmu. Eksperymentowanie na ludziach, sprowadzenie ich własnej wartości do zera.
Zmuszenie do osiągnięcia psychicznego dna.
Z pewnością po praniu mózgu, z #!$%@?ą gospodarką hormonalną, z cyckami i po przebytej kastracji nagle zacząłby magicznie pożądać wyłącznie laski. Chorzy to są ludzie, którzy wyrządzili mu taką krzywdę, że w konsekwencji popełnił samobójstwo.

Alan Turing miał 42 lata. Mógł wnieść do nauki i postępu technologicznego o wiele więcej.

Ogromna szkoda.

#homoseksualizm #informatyka #lgbt #neuropa
W.....e - Alan Turing. Mężczyzna dzięki, któremu mamy komputer, wypok, pcmasterrace, ...

źródło: comment_rs4djth0hcJftqfIyyYp6C4tXWlaSKpZ.jpg

Pobierz
  • 127
  • Odpowiedz
@OldFuckinPyroRex: 50 lat temu psychologowie byli jakoś zgodni, że homoseksualizm to choroba. Przynajmniej w większości. Dzisiaj nastąpił 'rozwój' tych nauk i wiemy, że homoseksualizm to nie jest choroba, ale pedofilia tak.
Jaką mamy pewność, że za 50 lat rozwój psychologii nie pozwoli nam stwierdzić, że pedofilia i zoofolia to tylko inne upodobania seksualne i są całkiem normalne?
  • Odpowiedz
Jaką mamy pewność, że za 50 lat rozwój psychologii nie pozwoli nam stwierdzić, że pedofilia i zoofolia to tylko inne upodobania seksualne i są całkiem normalne?

@Hatespinner: Jaką mamy pewność, że za 50 lat Kościół znowu nie będzie urządzał mordowania heretyków i pogan?

50 lat temu psychologowie byli jakoś zgodni, że homoseksualizm to choroba.

@Hatespinner: Nie byli.
  • Odpowiedz
@Wulfee: Chyba kpisz, Shannon jest ojcem technologii informacyjnych, to on pierwszy powiedział, że wszystko da się opisać samymi zerami i jedynkami. I to dzięki niemu mamy dzisiaj technologie cyfrowe.

A, no i nie byłm GEJEM ( )
  • Odpowiedz
@OldFuckinPyroRex: @lerner:

W latach 50. i 60. wśród psychiatrów panował konsensus odnoście patologicznego statusu homoseksualizmu[124][125]. Osoby homoseksualne próbowano leczyć m.in psychoterapią, hormonami, terapią awersyjną, lobotomią, elektrowstrząsami i kastracją[38].

Dziekuje, wypraszam z tego tematu za pieprzenie głupot.

I standardowo, odpowiedzi na pytanie nie ma. Kazdy zwolennik lgbt sie tego pytania boi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Po pierwsze, homoseksualizm =/= pedofilia.

Różni się tylko przedmiot zainteresowania.

@Dakkar: no w sumie hetero to prawie homo
Bo też różni się przedmiot zainteresowania.
Więc trzeba leczyć no nie?
  • Odpowiedz
@Wulfee: Pokazujcie ten wpis na przyszłość każdej zaplutej konserwie, która domaga się 'leczenia' homoseksualistów i uważa, ze ingerowanie w czyjąś seksualność to w ich bolszewickiej mentalności 'działanie dla dobra innych'. Brzydzę sie.

Dziś takie kroki podjęte przez państwo w stronę osoby o orientacji homoseksualnej wydają sie absurdalne i nieprawdopodobne. Ale kiedyś, a dokładniej #!$%@? zaledwie 60 lat temu (!) było to norma i gdyby nie działania 'lewackich progresywistów niszczących porządek i
  • Odpowiedz
@Wulfee: Nie zapominajmy o tym, że jak to dewianci mają w zwyczaju przywłaszczył sobie cudze osiągnięcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)- Co i Ty powielasz:

Przykładowo, stworzył urządzenie, które łamało Enigmę.

Zesrał się nie stworzył ( )

Marna zarzutka ogólnie idź bóldupić gdzie indziej ...oh wait bóldupienie ^^
  • Odpowiedz
Kazdy zwolennik lgbt sie tego pytania boi.

@Hatespinner: Ależ odpowiedziałem - czego w odpowiedzi nie zrozumiałeś?

nie wiemy, jak się rozwinie psychologia, tak jak nie wiemy czy Kościołoiwi znowu nie #!$%@?. Łopatologicznej się teog wyjaśnić nie da, ale nie ma to znaczenia dla faktu, że homoseksualizm chorobą nie jest i nie był.
  • Odpowiedz
@OldFuckinPyroRex: Co mnie, #!$%@?, kosciół obchodzi. XD Typowa logika kogoś przypartego do muru, zrobić zasłonę dymną i zwalić na coś innego. Zaskoczę cię i nie jestem 'prawakiem', kościół i jego stanowisko mam tak samo gdzieś.
Prawidłowa odpowiedź brzmi - nie wiesz, dziękuję, wiedziałem to, ale ktoś mógł mieć w tym temacie wątpliwości.
  • Odpowiedz
@Wulfee: @FilozofujacaCalka: @Majk_: to raczej ciasnota umysłowa tamtych czasów spowodowała jego śmierć, a nie jacyś wydumani prawicowcy. Włamano mu się do mieszkania, w czasie przesłuchania powiedział poufnie policji że jest gejem i za to został skazany o "naruszenie moralności publicznej". No #!$%@?, gdzie tu sens i logika? Poufnie opowiadasz policji o swoim problemie a ta ci wyskakuje z publiczną moralnością?! To przecież debilizm i ciasnota umysłowa wynikająca ze sztywnych
  • Odpowiedz
Co mnie, #!$%@?, kosciół obchodzi.

@Hatespinner: To się nazywa przykład, ten Kościół.

"-Rower ma koła, jak samochód"
-Co mnie, #!$%@?, obchodzi jakiś samochód. Typowa logika kogoś przypartego do muru blablabla HURR DURR"

Prawidłowa odpowiedź brzmi - nie wiesz, dziękuję, wiedziałem to, ale ktoś mógł mieć w tym temacie wątpliwości.

@Hatespinner: Aha - czyli ty wiesz, jak się rozwinie psychologia? Hm... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
50 lat temu psychologowie byli jakoś zgodni, że homoseksualizm to choroba. Przynajmniej w większości. Dzisiaj nastąpił 'rozwój' tych nauk i wiemy, że homoseksualizm to nie jest choroba, ale pedofilia tak.

@Hatespinner: Ale o co Ci chodzi czlowieku. Homoseksualizm to na swój sposob zaburzenie normy biologicznej,
  • Odpowiedz