Alan Turing. Mężczyzna dzięki, któremu mamy komputer, wypok, pcmasterrace, konsole, wszelkie systemy informatyczne, smartfony... wszystko. Mężczyzna dzięki któremu mogę teraz napisać ten wpis. Zaczął coś, dzięki czemu możemy się cieszyć współczesną technologią.
Alan opracował pierwszy komputer. Pierwsze urządzenie, które było w stanie wykonać algorytm. Opracował też "test Turinga", dzięki któremu można zdefiniować sztuczną inteligencję. Miał ogromny wpływ na rozwój kryptologii. Przykładowo, stworzył urządzenie, które łamało Enigmę.
No ale Alan był również gejem. Co ówczesnym konserwatystom się nie spodobało.
W 1952 roku włamano się do domu Alana Turinga, który poinformował o tym fakcie policję. W wyniku jej śledztwa Turing potwierdził, że jest homoseksualistą. Wówczas został oskarżony o naruszenie moralności publicznej, wytoczono przeciwko niemu proces. Sąd dał mu wybór: więzienie albo terapię hormonalną. Turing wybrał terapię – konsultacje z psychiatrą i roczną kurację hormonalną – polegającą na przyjmowaniu estrogenu (kastracja chemiczna). Skutkiem ubocznym kuracji była między innymi ginekomastia.
Wskutek skazania stracił certyfikat dostępu do poufnych informacji oraz odsunięto go od badań związanych z konstrukcją komputera. 7 czerwca 1954 Turing zamknął się w swojej sypialni i popełnił samobójstwo.
Oto skutki "leczenia" homoseksualizmu. Eksperymentowanie na ludziach, sprowadzenie ich własnej wartości do zera. Zmuszenie do osiągnięcia psychicznego dna. Z pewnością po praniu mózgu, z #!$%@?ą gospodarką hormonalną, z cyckami i po przebytej kastracji nagle zacząłby magicznie pożądać wyłącznie laski. Chorzy to są ludzie, którzy wyrządzili mu taką krzywdę, że w konsekwencji popełnił samobójstwo.
Alan Turing miał 42 lata. Mógł wnieść do nauki i postępu technologicznego o wiele więcej.
@OldFuckinPyroRex: a faktycznie, podział na lewicę i prawicę to Rewolucja Francuska, aczkolwiek Brytyjczycy też swoje przerobili w temacie różnych sympatii partyjnych ;)
@OldFuckinPyroRex: Walczysz teraz, żeby zachować twarz, ale już dawno ją straciłeś. Twój przykład był tak samo z dupy jak wszystkie wcześniejsze argumenty.
Może wiem a może nie wiem. Ja się już dowiedziałem tego czego chciałem, więc po co kontynuujesz ten temat?
Jaką mamy pewność, że za 50 lat rozwój psychologii nie pozwoli nam stwierdzić, że pedofilia i zoofolia to tylko inne upodobania seksualne i są całkiem normalne?
@Hatespinner: Ano pewność całkiem wysoką, bo obie odbywają się w zasadzie w 100% na podstawie gwałtu i przymuszenia (czynne). A homoseksualizm nie.
@Constantine: Bzdet. Przywołując znowu Wikipedię, która wg niektórych nie zalicza się tutaj do wiarygodnych źródeł informacji, na przykład w Iranie ślub i małżeństwo w wieku 13 lat są legalne i zgodne z prawem. Gdzie tu gwałt według ciebie?
@Constantine: Ja uważam, że są to gwałty, problem w tym, że to nie są gwałty. Już rozumiesz, czy muszę to jeszcze prościej wyjaśniać? Bo w przeciwieństwie do ciebie nie lubię się produkować.
@Wulfee: no tak, bo TYLKO Turing odpowiada za to że mamy dzisiaj komputery jako takie. co tam Leibniz, von Neumann, Kilby, Noyce, Gates, Jobs, Page i cała reszta... To właśnie Turing jest najprawdziwszym ojcem informatyki, a jego maszyna współczesnym sprzętem na którym przeglądamy wypok i resztę debilizmów w internecie.
@Hatespinner: żyjemy w zupełnie innej rzeczywistości, niż Iran (z resztą, myślę, że oni to za gwałty w pewnym stopniu też uznają, ale mają wiele usprawiedliwień w głowach na ten temat - łącznie z przyrostem naturalnym). praktycznie z "kultem" dziecka i zwierzęcia. nie wiem, co musiałoby się stać z kulturą europejską przez 50 lat, żeby coś takiego uznać za legalne. nadal jednak nie wiem, co ma wspólnego zdewaluowanie dość oczywistego gwałtu z
@Constantine: Za 30 lat polski naukowiec Janusz Januszewski wynajdzie doskonałą metodę na poznanie czy dziecko w wieku 13 lat jest wystarczająco dojrzałe do rozpoczęcia inicjacji seksualnej. Metoda ta zostaje zaaprobowana przez grono psychologów na całym świecie. Jest ona czymś normalnym, w końcu w roku 2046 dzieci dojrzewają szybciej niż 30 lat temu ze względu na powszechny dostęp do informacji, wyższą kulturę w spełeczeństwie etc. Nie muszę być Lemem, żeby powymyślać trochę
@Constantine: Musisz mi najpierw powiedzieć czym jest czynny pedofil i czym się różni od biernego pedofila.
A poza tym w roku 2046 nikt nie gwałci, bo to badania wyznaczają czy jesteś już gotowa na seks, czy też nie. A jeżeli jesteś gotowa i jako 13 latka się na to zgadzasz, to wszystko jest zgodne z prawem.
@Hatespinner: bierny nie dobiera się do dzieci, czynny tak. jak ktoś wyżej wspomniał, karane są czyny pedofilskie, a nie samo bycie pedofilem. jak to zastosujesz do niemowlaków czy 2-3latków wykorzystywanych przez pedofilów? to się w ogóle nie klei i nadal nie ma odniesienia do homoseksualistów.
@Constantine: Normalnie się odniosę. Jak nie przechodzi badań, a nie przechodzi to nie współżyje, proste. Założenie jest takie, że metoda jest niezawodna. Rozwój psychologii i socjologii jest olbrzymi i to, co ludzie 50 lat temu uważali za obrzydliwe, dzisiaj widuje się na ulicy na codzień. Chcesz temu zaprzeczyć?
Gdyby ludzie nie prowadzili swoich badań na ten temat, to dzisiaj siedziała byś w więzieniu za swoje poglądy tak jak 50 lat temu
Zaczął coś, dzięki czemu możemy się cieszyć współczesną technologią.
Alan opracował pierwszy komputer. Pierwsze urządzenie, które było w stanie wykonać algorytm. Opracował też "test Turinga", dzięki któremu można zdefiniować sztuczną inteligencję. Miał ogromny wpływ na rozwój kryptologii. Przykładowo, stworzył urządzenie, które łamało Enigmę.
No ale Alan był również gejem. Co ówczesnym konserwatystom się nie spodobało.
Z wiki
Oto skutki "leczenia" homoseksualizmu. Eksperymentowanie na ludziach, sprowadzenie ich własnej wartości do zera.
Zmuszenie do osiągnięcia psychicznego dna.
Z pewnością po praniu mózgu, z #!$%@?ą gospodarką hormonalną, z cyckami i po przebytej kastracji nagle zacząłby magicznie pożądać wyłącznie laski. Chorzy to są ludzie, którzy wyrządzili mu taką krzywdę, że w konsekwencji popełnił samobójstwo.
Alan Turing miał 42 lata. Mógł wnieść do nauki i postępu technologicznego o wiele więcej.
Ogromna szkoda.
#homoseksualizm #informatyka #lgbt #neuropa
Może wiem a może nie wiem. Ja się już dowiedziałem tego czego chciałem, więc po co kontynuujesz ten temat?
@Hatespinner: Gołąbku,
to, że nasrałeś na szachownicę i rozrzuciłeś figury nie znaczy, że wygrałeś partię szachów.
*plonk*
To nie jest reddit, zabierz swój plonk i
Komentarz usunięty przez autora
@Hatespinner: Ano pewność całkiem wysoką, bo obie odbywają się w zasadzie w 100% na podstawie gwałtu i przymuszenia (czynne). A homoseksualizm nie.
Ty tak serio teraz, czy trollujesz?
http://wyborcza.pl/1,76842,16186854,Miala_14_lat__gdy_wydano_ja_za_maz__15___gdy_urodzila.html
Takie dziewczęta, wydawane za mąż w dzieciństwie, są ciągle gwałcone w imię spełniania małżeńskich obowiązków. Zamiast chodzić do szkoły, żyją życiem pełnym przemocy, często nie mając żadnego wsparcia. I często, żeby skończyć z tym błędnym kołem, zabijają męża albo siebie.
http://biblioteka.netgenes.pl/male-dziewczynki-wydawane-za-maz-za-doroslych-mezczyzn.html
Zgodnie z obowiązującym w Iranie prawem dziewczynki mogą wychodzić za mąż w wieku 13 lat, a
@Sicamber: Miały też okazję zobaczyć jak informatyka poszła przez ten czas do przodu.
To właśnie Turing jest najprawdziwszym ojcem informatyki, a jego maszyna współczesnym sprzętem na którym przeglądamy wypok i resztę debilizmów w internecie.
nadal jednak nie wiem, co ma wspólnego zdewaluowanie dość oczywistego gwałtu z
Nie muszę być Lemem, żeby powymyślać trochę
A poza tym w roku 2046 nikt nie gwałci, bo to badania wyznaczają czy jesteś już gotowa na seks, czy też nie. A jeżeli jesteś gotowa i jako 13 latka się na to zgadzasz, to wszystko jest zgodne z prawem.
jak to zastosujesz do niemowlaków czy 2-3latków wykorzystywanych przez pedofilów? to się w ogóle nie klei i nadal nie ma odniesienia do homoseksualistów.
Gdyby ludzie nie prowadzili swoich badań na ten temat, to dzisiaj siedziała byś w więzieniu za swoje poglądy tak jak 50 lat temu