Aktywne Wpisy

Quear +10
smutne ze jakos od 8 lat wiedzialam co chce robic w zyciu i na jaki kierunek isc jednak im blizej tym coraz bardziej mi sie tego odechciewa i wydaje mi sie ze sie nie nadaje w ogole XD to co teraz mi sie wydaje wymarzona praca to chyba tylko speedrun to bezdomnosci albo reszty zycia z depresja ( ͡° ʖ̯ ͡°) pies dla atencji
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Borsukii +17

Czy są tutaj jacyś trenerzy personalni? Jak wygląda oficjalnie uzyskanie tytułu certyfikowanego trenera personalnego? Wystarczy byle jaka placówka szkoląca i ma się pełnoprawne uprawnienia do tego tytułu, czy może jest się gdzieś wpisywanem do jakiejś krajowej listy trenerów, otrzymuje potwierdzenie z MEN czy coś? Po czym sprawdzić czy jakaś placówka tylko daje dyplom ukończenia kursu, a inna daje uprawnienia do wykonywania zawodu?
o właśnie, ten fragment:
Wzór certyfikatu określa rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186).
Pytanie czy właśnie wszystkie placówki dają taki certyfikat zgodny z MEN. Bo rozumiem, że niezgodny z MEN to można sobie podrzeć na kawałki i w kiblu po
3. Trenerem lub instruktorem sportu w sportach, w których działają polskie związki sportowe, może być osoba, która:
1) ukończyła 18 lat;
2) posiada co najmniej wykształcenie średnie;
3) posiada wiedzę, doświadczenie i umiejętności niezbędne do wykonywania zadań trenera lub
dzieki, wszystko wiem (✌ ゚ ∀ ゚)☞