Wpis z mikrobloga

@HenryMorgan: W takim razie daj przepis ? A i sprawa krewetek jakie i skąd najlepiej kupić żeby były ok bo chodzą za mną jakiś czas, ale sam jeszcze nigdy ich nie przygotowywałem.
  • Odpowiedz
@nuj-ip: Sam jeśli chodzi o krewetki jestem amatorem. Wcześniej już robiłem kilkukrotnie, ale nie w tym rozmiarze. Wczoraj miałem do wyboru kupić "świeże" z lodówki lub głęboko mrożone. Świeże nie zachęcały wyglądem, chyba lepiej w Polsce brać mrożone. Po rozmrożeniu praktycznie zero wody na talerzu. Kupiłem takie zafoliowane 3D, w kartonowym opakowaniu firmy Abramczyk. Polecam.

Przepis bardzo prosty.
- Na maśle (~25g) podsmażyłem czosnek (6 ząbków) przez minutę.
- Dodałem krewetki
  • Odpowiedz