Wpis z mikrobloga

Dr Brew - Perfect Lager

Chyba pierwsze piwo od doktorów, które jest klarowne jak rasowy koncerniak. W smaku typowy lager. Aromat głównie słodowy, w tle delikatny chmiel. W smaku podobnie z wyraźną ziołową goryczką, charakterystyczną dla chmielu Magnum. Większych wad nie wyczułem. Sensorycy mogą się tam czegoś doszukać, ale taki urok słodu pilzneńskiego.

Gdyby ktoś mi podsunął to piwo w ślepym teście to strzelałbym, że to jakiś czeski pilzner. Ogólnie pozytywne zaskoczenie. Jak widać da się zrobić dobrego lagera, który nie wali szmatą. Mógłby się przyjąć wśród tej części piwoszy, która nie ma zbyt dużych wymagań od piwa, gdyby nie cena - około 8 zł za butelkę.

#piwo #ocenpiwo #pijzwykopem #drbrew
markaron - Dr Brew - Perfect Lager

Chyba pierwsze piwo od doktorów, które jest kla...

źródło: comment_MoCXwInvsF4imgaQ5dUognFdpbDprFrr.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Darek8x9: Pilzneński daje specyficzny aromat i smak. Być może to zasługa dużej ilości prekursorów DMS w tym słodzie, ciężko mi to wytłumaczyć bo nie jestem technologiem, ale piwa na pilzneńskim mają właśnie specyficzny smak i aromat, ja go nazywam lagerowym lub pilsowym.

@siema_mordo: No to wygląda na mój błąd, robiłem większe zapasy więc mógł się niepostrzeżenie schować wśród innych piw, a paragon wyrzuciłem :P Ale 6 to też
  • Odpowiedz