Aktywne Wpisy
wqeqwfsafasdfasd +229
Podawajcie swoje przykłady "genialnych rad" ( ͡° ʖ̯ ͡°)
„Każdy jest kowalem swojego losu” – wujek, który po upadku komuny wyniósł z zakładu dwie tokarki i toczył dla Niemców z taką przebitką, że w dwa lata postawił 250-cio metrowy dom.
„Żeby kogoś poznać musisz wyjść z domu” – młoda koleżanka, która ma branie nawet w
„Każdy jest kowalem swojego losu” – wujek, który po upadku komuny wyniósł z zakładu dwie tokarki i toczył dla Niemców z taką przebitką, że w dwa lata postawił 250-cio metrowy dom.
„Żeby kogoś poznać musisz wyjść z domu” – młoda koleżanka, która ma branie nawet w
Proszę o odpowiedź zadeklarowanego i ogarniętego ateistę (bardziej oczytanego i refleksyjnego, nie zbuntowanego, bo "mama wyganiała do kościoła, mam traumę i nie lubię") - jeśli możesz napisz też ile masz lat. Nie chciałabym wywoływać jakichś niepotrzebnych kłótni, a jedynie poznać poglądy, więc z góry dziękuję za udział w dyskusji trollom i #gimboateizm
Mam tylko jedną prośbę - żebyśmy nie operowali uogólnieniami, więc umówmy się, że ja piszę za siebie, a nie w imieniu wszystkich wierzących, więc pamiętaj, że piszesz do mnie, a nie do "wszystkich wierzących" i ja tak samo chcę pogadać z Tobą, jako jedną z osób ateistycznie ustosunkowanych religijnie, a nie Tobą, jako samozwańczym przedstawicielem wszystkich ateistów na świecie. ;)
Do rzeczy.
Co, w Twoim odczuciu, stanowi dowód na nieistnienie Boga?
Ciekawi mnie, czy to coś na poziomie "żaden gość do mnie nie przyszedł i mi się jako Bóg nie przedstawił", czy "nauka nie potwierdziła istnienia Boga" (a jeśli tak, to co musiałoby być zbadane, żeby mogła to zrobić?), czy bardziej "nie czuję obecności żadnej istoty wyższej w moim życiu"?
#religia #wiara może zainteresuje się ktoś z #mikromodlitwa #ateizm #katolicyzm #chrzescijanstwo #wiara #agnostycyzm
Jeśli ktoś twierdzi inaczej, to jest przedstawicielem skrajnej, wręcz ekstremistycznej postawy.
Mi na przykład wystarcza dużo cudów które się dzieją, plus chociażby całun turyński jako coś, co nie mogłoby stać się przez przypadek ani nawet nie mogło zostać sfabrykowane.
Prof. Idzi Panic.
A co w Twoim odczuciu stanowi dowód na nieistnienie latającego potwora spaghetti?;>
Mnie tam niewiele obchodzi jakiś tam potwór, uznaję to za wymysł jakichś ludzi i myślę, że podobnie to działa u ateistów.
Jeśli chciałaś się zwrócić do bojowników, którzy próbują udowodnić, że Boga nie ma itd. to bardziej
W jakim celu tego szuka ? Potrzebujecie tego ? Potrzebujecie dowodów ? "Coś nie pasuje" ? Śmieszne, ale z drugiej strony wolna wola
@lig76: A skąd pewność, że cuda pochodzą od Boga? Dlaczego właśnie Boga łączysz z niewyjaśnionymi wydarzeniami? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bardziej rzeczowe pytania brzmialo by: "Czemu nie wierzysz w bostwa?". Odpowiedz na to jest
Nie mam dowodu na nieistnienie Boga. Nie mam też dowodu ma to, że tarot to ściema. Nie mam dowodu na to, że scientologia to ściema. Nie mam dowodu na to, że nie istnieje teoretyczny twór zwany czajnikiem Russela.
Tyko