Aktywne Wpisy

noipmezc +5
znacie jakies fajne ciekawostki?

Van-der-Ledre +19
"Śmierć jest sprawiedliwa", nie, nie jest. To kolejny frazes n0rmictwa powtarzany bezrozumnie w kółko od lat. Oto dlaczego, jedyną wartością z egzystencji na tym świecie są wspomnienia, które zabieramy za sobą. To jedyny "surowiec" który zostaje z nami i po który tu jesteśmy. Zarówno przegryw, jak i wygryw kiedyś umrą.
Przegryw zabierze stąd wspomnienia przykre, smutne, traumy, będzie być może miał do siebie pretensje że nie wykorzystał życia, że ono się już
Przegryw zabierze stąd wspomnienia przykre, smutne, traumy, będzie być może miał do siebie pretensje że nie wykorzystał życia, że ono się już

Ausu Maximus VI
Rozłącza randomowo dyski. Chciał bym wkluczyć wszystko co jest możliwe. Co moge zrobić i jak sprawdzić? Krok po kroku? Nie ma być test szybki a dokładny.
Wg. Mnie zasilacz jest okej. - testowałem go miernikiem.
Ram jest sprawny.
Karta graf. też nie przeszkadza dyskom.
CPU tez jest ok - chociaż nie wydaje mi się że to ma cokolwiek do SATA.
Próbowałem odpalić sprzęt w minimalnej kompozycji zeby zobaczyć czy coś koliduje- wszystko okej.
Zrobiłem downgrade biosu do najstarczego jak i to najnowszego. Dalej wywala dyski.
3x1TB
1xSSD gdzie mam windows - ten zawsze działa poprawnie. Reszta dysków jest wywalana w losowej kolejnosci.
Jedynie co zauwazyłem zmiana portu SATA i wejdzie i wyjście z BIOSu "naprawia" problem aż do następnego restartu. Bateria na pł.gł. ma dobre napięcie. Wykluczam kable SATA bo są nowe (na starych tez miałem ten problem). Sprzęt się nie grzeje.
Co moge jeszcze zrobić? Gdzie może leżeć problem? Ktoś kiedyś miał takie problemy?
Znam się trszokę na IT.
Sprawa jest taka że dyski działają od czasu do czasu.... bez sterowników nie ruszyły by nigdy.
Napięcia są okej.
Ale kurcze nie wierze że to sterwoniki no.... troszke siedze w IT i takiego błedu raczej bym nie popełnił....
Nie mam BSODów ani nic takiego... tak jak bym po prostu wypioł dysk. Jak się załączy to się załączy i działa (pare razy wypieły mi się w trakcie uzywania).