Aktywne Wpisy
sotilas +15
murmurlrl +61
Też wam się zupełnie nie podoba ta dzisiejsza moda? Wygląda jak połączenie najpodlejszych trendów z lat 90 i wczesnych lat dwutysięcznych XD Dosłownie jak z jakiegoś teledysku Rumuńskiego boysbandu Akcent. Ubierać się chyba powinno tak, żeby podkreślać atuty swojej sylwetki i niwelować jej niedoskonałości, ale może się nie znam. Oczywiście niech każdy sobie chodzi w czym chce, #!$%@? mi do tego, ale i tak mam bekę za każdym razem jak widzę spodnie
POLSKIE REALIA XDD
#heheszki #gdansk #smieszne #polska #mojkrajtakipiekny
@qb_city
I nagle, w połowie roboty, słyszę "wie Pan co? Niech Pan nawierca dziury, będzie mi łatwiej", to ja mówię "spoko, ale skoro wykona Pan mniej pracy a ja więcej -- to stawka spada o koszt robocizny przy dziurach".
A tu? Przenoszą na nas część swojego procesu (sortowanie), oszczędzają
Rozliczenia idą +/- według rzeczywistych kosztów, obniżka była rok temu jak za dużo pobierali i zostawała kasa...
To jak sortują to po co ja mam jeszcze sortować?
Albo oni sortują a ja mam wylane i płacę im za sortowanie.
Albo ja sortuję, oni mają mniejsze koszta a ja mniejszą stawkę.
Tym bardziej, że, jak piszesz, stawka jest po rzeczywistych kosztach.
Jak idzie na kompost to pozbyć się trzeba worków, i innych rzeczy co źle wyrzucili. W blokowiskach częsty problem. Szkło też nie można ot tak każdego wrzucać. (Szklanki, żarówki, porcelany, lustra itp )
Maszyny wszystkiego nie załatwiją.
Ale nie odpowiedziałeś na pytanie -- skoro oni i tak sortują, to po co my mamy to robić?
Skoro sortowanie na wysypisku jest jedynym gwarantem dobrego sortowania i i tak będą to robić w takim zakresie jak dotychczas -- po co mamy to robić i my?
Dużo prostsze i szybsze.
Mniej roboty to niższe koszty.
Niższe koszty to niższa stawka dla klientów? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/42-mln-zl-oszczednosci-na-smieciach-Co-Gdansk-zrobi-z-pieniedzmi-n102447.html
To mówisz, że rozliczamy się po kosztach? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie dość, że przerzucają na nas część roboty, to jeszcze odsortowane przez nas surowce wtórne mogą od razu opylić, kutwy jedne.