Wpis z mikrobloga

#!$%@? skandal. #pilkanozna
Leo Messi został oczyszczony z zarzutów o popełnienie przestępstw podatkowych! Wniosek o karę dla jego ojca został jednak podtrzymany.
Wiecznie #!$%@? biedny Messi który o niczym nic nie wie...
Ja #!$%@?, mam firmę, lecę w #!$%@? z podatkami bo mówię księgowemu by zrobił tak by było dobrze. Wychodzi że były wałki,
idę ja siedzieć czy księgowy?
#!$%@? pewnie że Ja. Ale ja nie mam na imię Leo Messi.
Jeszcze #!$%@? zrozumiałbym jakby to było raz! Ale po pierwszej aferze gdzie wykryto przekręty, następnego dnia otworzył ten karzełek firmę na Panamie. Następnego dnia! Czyli doskonale wiedział co robił.
  • 38
  • Odpowiedz
gurwa, ja wiem, że na wypoku nie brakuje specjalistów od polskiego prawa i problematyki zamiaru, ale że mamy takowych nawet w dziedzinie prawa hiszpańskiego, to mnie nieco zaskakuje
  • Odpowiedz
@Oskarek89: #!$%@? skandal to zachowanie Pepe na boisku, a Ty masz ból dupy gdyż nie jesteś tak bogaty żeby ruchać państwo na zeznania podatkowe. Od dziś to wiadomo, że bogaci i sławni mają lżej w życiu?
  • Odpowiedz
@Oskarek89: @arczer: mnie to nie dziwi. Naprawde myslicie, ze messi przed podpisaniem jakichs kwitow czyta umowy na kilkadziesiat/kilkaset stron ? Gosciu ma od tego ludzi tym bardziej, ze mowa jest o gigantycznym majatku pochodzacym z roznych zrodel.
Ludziom jak oskarek sie nie dziwie, bo maja bol dupska o wszystko, co zwiazane z barcelona wiec nie potrafia trzezwo myslec. Skonczy sie temat podatkow messiego to sie zacznie #!$%@?, ze
  • Odpowiedz
@Oskarek89: najlepsze ze jak karą w sprawie moze byc odsiadka ponizej 24 miesiecy to zazwyczaj nie ma #!$%@? zeby przegrany poszedł do pierdla. A ile groziło tym panom? 22 miesiące z czymś tam :D :D
  • Odpowiedz
@Oskarek89: Bardzo dobrze, że Messi został uniewinniony. Każdy kto unika płacenia podatków jest bohaterem, a nie przestępcą. Gdybym tak jak Messi był rabowany z ponad połowy swoich zarobków, tylko dlatego że dobrze gram w piłkę, to też bym ukrywał dochody.
  • Odpowiedz
@Oskarek89: karakanom więcej można, ok państwo nas rucha, nawet się nie czepiam tych podatków co skubał na lewo, ale dorosły facet, podpisujący kontrakty, a przynajmniej będący przy nich, nie zadaje sobie trudu by usiąść i przeczytać umowę? Podpisać bez czytania to może 16latek, któremu mama zakłada lokatę w banku a nie prawie 30-letni chłop i to jeszcze będący na świeczniku.
  • Odpowiedz