Wpis z mikrobloga

Mireczki z #pcmasterrace. Szukam obudowy w celu wytłumienia szumu z PC (lubię posłuchać muzyki na otwartych sluchawkach). Kwotowo ~300 zł, obecnie Aerocool bez jakichkolwiek walorów akustycznych.

Czy te dwie nadadzą się? Duża będzie różnica między nimi a AeroCool za 150 zł?

http://www.x-kom.pl/p/264000-obudowa-atx-btx-be-quiet-silent-base-600-srebrna.html

http://www.x-kom.pl/p/245761-obudowa-atx-btx-corsair-carbide-series-330r-titanium-edition.html

Z góry dziękuję bo jutro z rana muszę szybko dokonać zakupu.
  • 14
@nichcajnik: Pewnie Ci bardziej zamieszam, ale może będziesz chciał sprawdzić fractal design R4 - bez okna. Cała obudowa wyciszona matami, ciche wiatraczki, filry przeciwkurzowe, regulator obrotów wiatraków. Mam - u mnie się sprawdza.
@nichcajnik: Te wentyle czasem są za piankowym filtrem przeciw kurzowym. A buda taka jak Carbide jest zamykana na drzwiczki. Stąd moja sugestia. (biorąc pod uwagę, że latem potrafi teraz #!$%@?ć 35+ stopni). Ja jakoś nie byłem przekonany do takich wyciszaczy.. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@b69: ja mam matx, a już to czytałem.
Wydaję się dobrym rozwiązaniem dla osób które potrzebują ciszy, ale ta waga... Ja mam kloca i jak potrzebuje przenieść to się denerwuje... ale z ta obudową to po dzwig trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nichcajnik: Dysk to w sumie najmniejszy problem, bo to się tak mocno nie grzeje. Każdy test chłodzenia masz robiony w jakiejś tam "pokojowej" temperaturze. Zakładam, że to jest jakieś 21 -23 stopnie. W sumie to nie powiem Ci teraz jak bardzo wpływ na chłodzenia ma temperatura w pokoju. Ale wiem na pewno, że zeszłego lata jak na AMD FX 8350 z chłodzeniem fortisa odpaliłem farcry3 czy wieśka 3 to w pokoju
@koorekk: Wodę też przerabiałem, w thermaltake kandalf lcs. Powiem tak - stabilniejsze temperatury, ale nie magicznie niższe, a chłodnica tam była wielkości tej w starze. Z czasem buda robiła się głośniejsza, pompa się wypracowała, wiatraki zaczęły rzęzić na łożyskach, przewody się pozaginały. Przebudowa, spuszczanie chłodziwa itp. jakoś mnie odrzucało, więc następnym razem poszedłem w powietrze na dobrym cichym chłodzeniu i od roku się sprawdza. Ale jak masz samozaparcie i pasję -