Wpis z mikrobloga

Mirki, chciałbym w długi weekend pobawić się #arduino w mały projekcik zbierania danych z kompa i wrzucania tego do mysql, a jako że jestem kompletnie zielony to zacznę od poradników #forbot, tylko potrzebowałym porady co kupić? Jest jakaś nowa wersja, albo może lada chwila ma być coś nowego i warto poczekać? Co oprócz samej płytki potrzebne żeby się pobawić? Jakiś np. odczyt temperatury dla funu. Z góry dzięki za wszelkie porady :)
  • 8
@Forbot: git :) jeszcze sobie latam po stronach, patrzę jakie czujniki są dostępne i staram się wymyśleć jakiś ciekawy projekcik, bo ten startowy zestaw który podesłałeś lekko ubogi się wydaje :P kasa mnie nie ogranicza, a chciałbym żeby to było coś, do czego będzie mi się chciało siadać zamiast odświeżać wykop peel ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@WyczesanyCzesiek: po długim weekendzie rusza kontynuacja kursu Arduino i będzie zestaw uzupełniający ze sporą dawką nowych elementów, ale ciii, bo to nie jest jeszcze informacja oficjalna ( ͡° ͜ʖ ͡°) Więc możesz spokojnie kupić ten i po przerobieniu wszystkich odcinków kursu dokupić rozszerzenie :)