Wpis z mikrobloga

Jak zapobiegać gubieniu kluczy? A może raczej zostawianiu ich gdzieś (sytuacje typu: zostawiłam klucze w domu, a współlokatorka po mnie wyszła i zamknęła, ja przychodzę pocałować klamkę, albo: jadę do miasta gdzie studiuję i nie zabieram ich w ogóle z domu rodzinnego :D no kilka razy porządnie się nawkurzałam).

Są te takie breloczki na bluetooth, ale zastanawia mnie czy zgodnie z zapewnieniami to faktycznie nie ciągnie dużo baterii, będąc podłączone non-stop.
#kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 22
@azetka: długa jaskrawa smycz żeby było widać z daleka, naucz się odkładać zawsze w to samo miejsce. Ja sobie wyrobiłem już nawyk, że przed wyjściem sprawdzam wszystkie kieszenie, czy jest portfel, telefon i klucze ( ͡º ͜ʖ͡º) działa.
@Arveit: niby odkładam na to samo miejsce, niby sprawdzam przed wyjściem i w 99% przypadkach te klucze zabieram, ale ten 1% sytuacji był naprawdę problematyczny :D
(oczywiście procenty z tyłka)
@azetka: chcesz być modna czy nie zapominać kluczy?

Wskazówka, ten klucz (sztuk 1) nosisz pod koszulką, nie widać go. Nie musisz mieć na szyi na wierzchu pęku kluczy jak jakiś klucznik.

Wskazówka nr 2. Dorób sobie kopię klucza i zawsze go miej przy sobie na wszelki wypadek gdybyś zgubiła pierwszy (w torbie, plecaku, czymkolwiek co masz zawsze/najczęściej przy sobie).

To nie fizyka jądrowa.
@Namarin: wiesz, damskie koszulki różnią się od męskich i są zazwyczaj bardziej obcisłe, nie będę całej garderoby wymieniać :D

Ale dorobienie sobie klucza nie jest głupie.